Powell: Düşük ücretli ve azınlıktan işçiler için ekonomik toparlanma yavaş

Powell, ABD'nin ekonomik görünümünün parlak olduğunu ancak düşük ücretli işçiler için ekonomik toparlanmanın daha yavaş şekilde ilerlediğini söyledi.

Powell: Düşük ücretli ve azınlıktan işçiler için ekonomik toparlanma yavaş

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD'nin ekonomik görünümünün parlak olduğunu ancak düşük ücretli işçiler için ekonomik toparlanmanın daha yavaş şekilde ilerlediğini söyledi. Powell, politika yapıcıların bu gruplar için politika desteğini sürdürmelerine ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Fed'in bu ay yayınlayacağı bir araştırmanın sonuçlarına atıfta bulunan Powell, ebeveynlerin yüzde 22'sinin, pandeminin çocuk bakımı ve okula gidiş konusunda yarattığı sorunlar nedeniyle çalışmayı bıraktıklarını veya 2020'de daha az çalıştıklarını, siyalar ve hispanikler arasında bu oranın yüzde 36 ve yüzde 30 oranında yükseldiğini belirtti.

Powell, "Fed, uzun süredir var olan bu eşitsizliğe odaklandı, çünkü bu durum ekonomimizin verimlilik kapasitesi üzerinde baskı yaratıyor." dedi.

National Community Reinvestment Coalition toplantısının açılışında konuşan Powell, ABD ekonomisinin görünümünün parlak olduğunu, ancak tehlikenin henüz atlatılmadığını da vurguladı.

Bununla birlikte şu anda toparlanma yolunda gerçek ilerleme sağlanmakta olduğunu da ifade eden Powell. "Ekonomi yeniden açılıyor, bu daha güçlü ekonomik aktivite ve istihdam yaratımını beraberinde getiriyor." diye konuştu.

Etiketler