Portekiz Merkez Bankası bir ilke imza attı!

Portekiz Merkez Bankası son yaptığı açıklamayla ilk kripto lisansını verdiğini açıkladı. Portekiz tarafından gelişmeler devam ederken kripto piyasa takipçilerinden ise örnek uygulama yorumları geldi!

Portekiz Merkez Bankası bir ilke imza attı!

Kripto dünyasını heyecanlandıran bir başka yeni gelişme Portekiz'den geldi! Portekiz Merkez Bankası aldığı son kararla ilk kripto lisansını verdiğini duyurdu. İngiltere gibi kripto para borsalarına ilgisiyle bilinen Portekiz, bu alanda diğer Avrupa ülkelerinden ayrı bir görüntü çizmeye devam ettiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Kripto dünyasını yakından takip eden Portekiz tarafında Portekiz Merkez Bankası, Bison Bank'a ilk kripto lisansını verdiğini açıkladı.

Portekiz Merkez Bankası tarafından kripto saklama ve ticaret hizmetleri sunma yetkisi alan Bison Bank cephesinde ise bu alana yönelik yatırımların daha da ilerlemesi bekleniyor. Geçtiğimiz ay ilk kripto lisans adımı atılarak Utrust’a tam kapsamlı bir sanal varlık servis sağlayıcısı (VASP) lisansı verilmesine rağmen Portekiz Merkez Bankası tarafından ilk kripto hizmet lisansı Bison Bank'a verildi. Bison Bank bu doğrultuda ülkenin ilk kripto hizmet lisansını alan kurumu oldu.

Zorunluluklara rağmen dostane tavır!

Kripto para borsalarının aktif süreçlerini de yakında takip eden Portekiz, kripto borsaların hayata geçmesi için ise lisans zorunluluğu şart koşuyor. Sanal varlık servis sağlayıcısı (VASP) lisansı olarak bilinen bu lisans, bu alanda faaliyet göstermek isteyen şirketler için bazı zorunluluklar kılıyor. Birçok ülkeye rağmen hafif ve güvenilirlik açısından özel adımlar atan Portekiz, sunduğu zorunluluklara rağmen sergilediği dostane tavırla kripto dünyasına yakınlık kurmak istediğini sık sık kripto borsa yatırımcılarına gösteriyor.

Kripto alanında öncü olmak isteyen ve atacağı adımları şimdiden organize eden Bison Bank ise, Bison Digital Assets adında yeni bir ekip kurarak kriptoya gösterdiği ciddiyeti bir kez daha göstermiş oldu. Hong Kong merkezli Çin sermayli bir finans kuruluşu olan Bison Bank, genel olarak mevduat yönetimi, kurumsal varlık yönetimi ve yatırım bankacılığı ile biliniyor.