Poligon (MATIC) devasa DeFi-DAO planlıyor

Polygon, Merkezi Olmayan Finans (DeFi) için merkezi olmayan özerk bir organizasyon (DAO) kurmayı planlıyor. DAO'nun toplam 100 milyon kullanıcısı olması bekleniyor.

Poligon (MATIC) devasa DeFi-DAO planlıyor

Polygon, Ethereum için ilk başarılı ölçekleme çözümlerinden biriydi. Özellikle Mayıs 2021'in başında, proje muazzam bir FOMO yaşadı ve bu da MATIC tokeni için bir fiyat patlaması ile sonuçlandı. Diğer şeylerin yanı sıra Polygon, SushiSwap (SUSHI), Curve (CRV) ve Aave (AAVE) gibi DeFi ağırlıklarını ölçeklendiren ilk projeydi. Şimdi bile, DeFi protokollerini ölçeklendirme konusunda MATIC hala en iyi köpektir ancak rekabet asla uyumaz!

DeFi analitik platformu DeFi Llama'ya göre, şu anda Polygon'un yan zincirinde 5,3 milyar doların üzerinde para var. haberin yapıldığı saatlerde, MATIC 1,50 dolardan işlem görüyor.

Polygon DAO'nun 100 milyon kullanıcıya ulaşması bekleniyor

19 Ağustos'ta MATIC ekibi, DeFi sektöründe uzmanlaşmak için bir DAO kurmak istediğini açıkladı. DAO'nun hedefi 100 milyon kullanıcıya ulaşmaktır. Ayrıca poligon, poligonun teşvik etmesi gereken çeşitli DeFi projeleri arasında işbirliğini ve tartışmayı paylaşacak birkaç komitenin kurulmasını istiyor.

Poligon ekosistemi büyüdükçe, komite üyeleri ürünleri üzerinde karşılıklı işbirliğini geliştirme fırsatına sahip oluyorlar. Ayrıca ekip, çeşitli komitelerin seçilmesi için çeşitli yollar önerdi. Bir yandan, sadece MATIC pay sahipleri komiteleri seçmeye yetkili olabilir. Öte yandan, tüm DAO token sahiplerinin, yani MATIC kullanan protokollerin tüm token sahiplerinin oylamaya katılması da düşünülebilir.

Şu anda sadece MATIC, ademi merkeziyetçi yönetimin gelecekte nasıl çalışması gerektiğini düşünmüyor. Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin, yakın zamanda merkezi olmayan yönetişim üzerine bir yazı. Bunda, tam potansiyellerine ulaşmak için DeFi protokollerinin yönetiminin bir sonraki seviyeye taşınması çağrısında bulundu.

Etiketler