Piyasalar bugün hangi verileri izleyecek? İşte detaylar...

Piyasalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelecek açıklamalara odaklandı.  Yurt dışında PMI verileri, İngiltere enflasyon ve ihaleler takip edilecek.

Piyasalar bugün hangi verileri izleyecek? İşte detaylar...

Ekonomi Reform Paketi takvimi yayımlandı. Söz konusu takvime göre Ekonomi Reform Paketi’ndeki tüm eylemler 2023 yılının mart ayına kadar tamamlanacak.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu CI Ratings, Merkez Bankası Başkan değişikliği sonrasında Türkiye'de para politikasının gelecekteki patikasına ilişkin olarak global finansal piyasalarda  belirsizliğin önemli oranda arttığını bildirdi.

Fransa, Belçika ve Almanya, Çin’in Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi 10 milletvekiline yaptırım kararının ardından ülkelerinde bulunan Çin Büyükelçilerini bakanlığa çağırdı.

ABD Maliye Bakanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin salgın nedeniyle kriz durumunda olduğunu söyledi, ancak yeni kamu yatırımları yapılabilmesi için vergi artışı planları yapılmasını savundu.

Fed Başkanı Jerome Powell, 1,9 trilyon dolarlık koronavirüs teşvik paketinin arzu edilmeyen bir enflasyona yol açmasının muntemel olmadığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 25 Mart’ta Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’ne çevrimiçi olarak katılacağı duyuruldu.

St Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyonun bu yıl yüzde 2,5  seviyesine ulaşmasını ve 2022 yılında çok fazla düşmemesini beklediğini bildirdi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, sağlanan mali ve parasal teşvikler, yardımlar ekonomiye aktığında enflasyon işaretlerinin daha net hale geleceğini savundu.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, daha parlak bir ekonomik görünüme rağmen ABD'de ekonomik belirsizliğin devam ettiğini söyledi.

Yurt İçi Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanının görevden alınma kararının ardından ilk kez kamuoyu önüne çıkacak. Ak Parti 7.Olağan Büyük Kongresi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’yle ilgili, “Yapacağım konuşma adeta 2023’ün bir manifestosu olacaktır” açıklaması yapmıştı. Ankara Kapalı Spor Salonundaki kongre saat 10.00'da başlayacak.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği(TBB) yönetimi dışındaki bankaların yöneticileriyle bir araya gelecek.

TÜİK ve TCMB tarafından ortak hazırlanan Tüketici Güven Endeksi açıklanacak (10.00). Endeks Şubat ayında yüzde 1,5 artışla 84,5 puan seviyesine yükselmişti.

Yurt Dışı Gündem

Yurt dışında öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi(PMI) verileri izlenecek. Fransa (11.15), Almanya (11.30), Euro Bölgesi (12.00) ve İngiltere (12.30) ile ABD PMI (16.45) verileri sırayla gelecek.

İngiltere'nin enflasyon ve üretici fiyatları günün önemli verileri arasında yer alıyor (10.00). Ülkede bir önceki ay yaşanan düşüşün ardından Şubat ayında enflasyonda yüzde 0,5 aylık artış bekleniyor.

Yıllık artışın ise yüzde 0,7'den yüzde 0,8'e çıkacağı tahmin ediliyor.

ABD'de MBA mortgage verileri (14.00), dayanıklı mal siparişleri (15.30), DOE petrol stokları (17.30),

Almanya'da 10 yıllık, İngiltere'de 25 yıllık enflasyona endeksli, ABD'de ise 2 yıllık FRN ve 5 yıllık tahvil ihaleleri gerçekleştirilecek.

Tayland (10.05), İzlanda (11.55), Çekya (16.30) merkez bankalarının faiz kararı izlenecek. New York Fed Başkanı John Williams (12.30, 20.35), San Francisco Fed Başkanı Mary Daly (22.00) konuşma yapacaklar.

Etiketler