Piyasalar bugün hangi verileri izleyecek? İşte detaylar...

Yurt içinde Hazine ihaleleri izlenirken, yurt dışında ABD verileri  yakından takip edilecek.

Piyasalar bugün hangi verileri izleyecek? İşte detaylar...

ABD Başkanı Joe Biden, gelecek 10 gün içerisinde Amerikalılar’a 100 milyon doz aşının uygulanmış olacağını söyledi.   

İngiltere Maliye Bakanı Riski Sunak ile ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, IMF'in Özel Çekim Hakkı'nın (SDR) dağılımının değiştirilmesi yönünde ortaya konan teklifleri değerlmendirdiler.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, Banka'nın haftalık tahvil alım miktarını bir dizi teknik faktörün etkilediğini belirterek, haftalık alım rakamlarının ECB'nin niyetleri konusunda yanlış yönlendirici olabileceğini söyledi.

ECB üyesi Mario Centeno, önümüzdeki çeyreklerde gelecek verilerin Aralık ayında belirlenen 1,85 trilyon eroluk PEPP büyüklüğünün uygun olduğunu teyit edeceğinden umutlu olduklarını söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Başkan Joe Biden'in kampanya döneminde verdiği yılda 400 bin dolardan az kazanan hiç kimsenin vergi oranının artmayacağı sözüne bağlı olduğunu söyledi.

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, koronavirüsten kaynaklı ekonomik sıkıntılar yaşayan insanlara yardım için acli tedbirlerin parçası olarak

500 milyar yen rezerin hedefli ödemeler için kullanılıp kullanılmamasına gelecek hafta karar vereceğini söyledi.

AstraZeneca'nın COVID-19 aşısını, aşılanan bazı kişilerde kanda pıhtılaşma yarattığı endişeleri ile askıya alan ülke sayısı 21'e çıktı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), AstraZeneca aşısı hakkında Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ile görüşecek.

Yurt İçi Gündem

TÜİK ücretli çalışan istatistikleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) özel sektörün borç verilerini yayımlayacak(10.00).

TCMB öğleden sonra yılın ilk ayına ilişkin konut fiyat endeksini  açıklayacak. Konut fiyatları Aralık ayında aylık yüzde 1,7, yıllık yüzde 30,3 artış göstermişti (14.30).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 tahvil ihalesi düzenleyecek. 2 Yıl ve 5 yıl vadeli sabit kuponlu tahviller yeniden satılacak. Bir önceki 2 yıllık tahvil ihalesinde ortalama faiz yüzde 14,99, 5 yıllık tahvilde yüzde 13,50 seviyesinde oluşmuştu.

Yurt Dışı Gündem

ABD'de perakende satışlar ve ithal fiyatları aynı saatte açıklanacak (15.30). Yılın ilk ayında perakende satışlar yüzde 5,3, otomobil hariç çekirdek perakende satışlar yüzde 5,9 artış göstermişti. İki verinin ardından sanayi üretimi rakamları gelecek (16.15).

ABD'de günün diğer verileri, işletme stokları, NAHB Konut Piyasası Endeksi (17.00), API petrol stokları (23.30) olacak. Ayrıca 20 yıllık tahvil ihalesi de takvimde yer alıyor.

Avrupa'da ZEW Ekonomik Duyarlılık Endeksi günün en önemli verisi olacak. Almanya için Endeks geçen ay 71,2 olarak gerçekleşmişti.

Almanya'da 2 yıllık, İngiltere'de 3 ve 33 yıllık tahvil ihaleleri bulunuyor.AB Ekonomik ve Finansal İşler Konseyi Toplantısı gerçekleştirilecek.

Etiketler