Piyasalar bugün hangi verileri izleyecek?

Haftanın son günü yurt içi ve yurt dışında veri anlamında sakin bir gün bekleniyor.

Piyasalar bugün hangi verileri izleyecek?

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Çinli yetkililerle Alaska'da görüşüyor. Blinken Çin'in  adımlarının küresel istikrarı sağlayan kurallara dayalı düzeni tehdit ettiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile Alaska'da bir araya gelen Çinli yetkililer, Amerikalıların tavırlarına tepki gösterdiler.

Japonya Merkez Bankası(BOJ), bu ayki toplantısında faiz oranını değiştirmedi. BOJ'un faiz toplantısının ardından yapılan açıklamada, faiz oranının yüzde -0,10 olarak kalmasına karar verildiği belirtildi.

Piyasa beklentisi de faizlerin değişmeyeceği yönündeydi. JP Morgan, TCMB'nin faiz indirimlerine Eylül ayında başlamasını bekliyor.

Kuruluş tarafından hazırlanan raporda, bankanın dünkü 200 baz  puan faiz artırım kararının güçlü ve proaktif bir adım olduğu  belirtildi. Raporda yatırımcıların TCMB'nin gerektiği zaman faiz adımı atacağı konusunda rahatlamaları gerektiğinin altı çizildi. Faiz  artırımının kredibilite artışı ve kredi büyümesini sınırlama yoluyla hedefine hizmet edeceği öngörüldü.

 Yurt Dışı Gündem

Japonya Merkez Bankası(BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, faiz kararının ardından basın toplantısı düzenleyecek (09.00).

Almanya üretici fiyatları (10.00), ABD Baker Hughes sondaj kule sayısı (20.00) verileri takip edilecek.

Rusya Merkez Bankası(CBR) faiz kararını açıklayacak. Piyasalarda faiz oranının yüzde 4,25 olarak korunacağı beklentisi bulunuyor (13.30).

CBR Başkanı Elvira Nabiullina, kararın ardından basın toplantısı ile değerlendirmelerde bulunacak (15.00).

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Yönetim Kurulu Üyesi Sarah Breeden, Londa Ekonomi Üniversitesi tarafından düzenlenen İklim değişikliğinde merkez bankalarının rolü konulu panelin katılımcısı olacak (17.00).

Yurt İçi Gündem

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarımsal girdi fiyatları, dış ticaret endeksleri, TOBB ise kurulanve kapanan şirketler verilerini yayımlayacak
(10.00).

Etiketler