Piyasa düşüşte XRP yükselişte peki neden?

Piyasaya düşüşteyken, XRP yükselmeye devam ediyor! XRP'nin yükselişi kimi yatırımcıyı sevindirirken, kimi yatırımcıyı hüsrana boğdu. XRP neden yükseliyor? İşte detaylar...

Piyasa düşüşte XRP yükselişte peki neden?

Bu hafta piyasanın genel duruma baktığımızda düşüşte olduğunu görüyoruz. Fakat piyasada yükselişte olmasıyla göze çarpan bir coin var; XRP. Günlük harekete baktığımızda XRP’nin piyasanın aksine yükselişte olduğunu görüyoruz. Böyle olunca akıllara, acaba aylardır süren XRP davasında olumlu bir gelişme mi var? düşünceleri geliyor.

Piyasanın önde gelen kripto para birimlerinden olan ve 37 milyar dolar sermayeye sahip XRP, piyasanın aksine yaptığı yükseliş hareketleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Hafta başında 0.7’den işlem gören XRP daha sonra hiç düşüş yaşamadı. Piyasada kendine 6. sırada yer bulan güçlü coin, ilk 10 sıranın tamamının düşmesine rağmen düşüş yaşamadı. Ripple’ın en önemli tokeni XRP, hafta başından bu yana dolar karşısında %7.5 değer kazandı.

Ripple ve SEC davasında son durum

Ripple şirketinin yaşadığı gelişmeler XRP fiyatının üzerinde önemli bir faktör. Şirketin yaşadığı en önemli sorun ise SEC ile aralarındaki dava. XRP’nin son yükseliş hareketlerinden sonra davada olumlu gelişmeler olduğu düşünülmeye başlandı. Ripple CEO’su da Twitter üzerinden, davada her şeyin yolunda olduğunu ve olumlu gittiğini belirtti.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse; yaptığı yorumlarda, davanın olumlu gittiğini ve kendi lehlerinde karar çıkacağından bahsediyor. Bu durumun sadece kendi kripto birimlerinde değil bütün piyasada olumlu bir hava yaratacağından da bahsediyor.

Mahkemede son olarak Ripple lehine karar çıkmıştı. Bunun üzerine SEC, geçerli argümanlar sunamadı ve köşeye sıkıştı diyebiliriz. Mayıs ayında ise davada bir karar daha çıkacak. XRP, olası bir olumlu kararı şimdiden fiyatlamaya başladı diye düşünebiliriz.

Etiketler