Pieter Hasekamp, ​​"Hollanda Bitcoin'i yasaklamalı"

Hollandalı bir yetkili; Bitcoin madenciliğinin, alım satımının ve saklanmasının yasaklaması gerektiğini savundu.

Pieter Hasekamp,  ​​"Hollanda Bitcoin'i yasaklamalı"

El Salvador Bitcoin'i (BTC) resmi para birimi olarak kabul ederken, Hollandalı yetkililer ise kripto para birimini tamamen yasaklama çağrısında bulundu.

Ekonomik İşler ve İklim Politikası Bakanlığı bünyesindeki Hollanda Ekonomik Analiz Bürosu yöneticisi Pieter Hasekamp, ​​"Hollanda Bitcoin'i yasaklamalı" başlığını kullanarak bir makale yayımladı.

Hasekamp, ​​makalesinin başlığına tam da uygun olarak, Hollanda devletinin Bitcoin alım satımlarını , Bitcoin madenciliğini ve depolanması konusunda biran önce yasak getirmesi gerektiğine dair uzun bir liste sıraladı. Pieter Hasekamp'a göre bu durum, fiyatın düşmesine sebep olabilir, çünkü Bitcoin "gerçek bir değere sahip değil ve sadece diğer insanlar kabul edebildiği için kıymetli."

Pieter Hasekamp, dijital paraların hesap birimi, ödeme aracı ve değer muhafaza etme aracı olan itibari paranın üç işlevinden birini bile yerine getiremeyeceğini savunarak, kendisi gibi düşünen yetkililer ile birlikte ortak kripto karşıtı genel görüşe destek verdi. Ayrıca güvenlik endişeleri, dolandırıcılık ve sahtekarlık riskleri gibi diğer yaygın Bitcoin karşıtı argümanlara da atıfta bulunarak kripto paranın suç unsurlarının tercih ettiği bir araç olduğunu savundu.

Hasekamp, ​​Hollanda'nın son senelerde "kripto para popülerliğini frenlemek" için hareket eden ülkelerin gerisinde kaldığını söyledi. "Hollandalı düzenleyiciler, alım satım platformlarının denetimini sıkılaştırmaya çalıştı, fakat pek başarılı olamadı. Merkezi Planlama Bürosu, 2018'de kripto para alım satım işlemlerinin risklerine dikkat çekti, fakat daha katı düzenlemenin henüz gerekli olmadığı sonucuna vardı" diye yazdı.

Hasekamp ​​makalesinde, aşırı kıymetli para biriminin ya da "kötü paranın" yasal olarak düşük kıymetli para birimini ya da "iyi parayı" dolaşımdan çıkarma eğiliminde olduğunu belirten bir para ilkesi olan Gresham kanununa vurgu yaptı. Bitcoin'e "kötü para" diyen Hasekamp, ​​Gresham yasasının Bitcoin ile tam tersi şekilde çalışabileceğini savundu:

Etiketler