Pi Network ve Pi Coin Nedir? Pi Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Son dönemlerde adını çok sık duyduğumuz ve her geçen gün daha da popülerleşen Pi Coin tam olarak nedir, madenciliği var mıdır? Bu yazımızda inceledik.

Pi Network ve Pi Coin Nedir? Pi Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Pi Coin nedir?

Son dönemlerde popülerliği artan Pi Coin, dijital varlık dünyasının yeni nesil bir temsilcisidir. Bu kripto para, hedef olarak dünya genelinde en yaygın kullanılan bir platform haline gelmeyi amaçlarken, üyeler arasında kripto para ile hizmet sunan bir ekonomi oluşturmayı hedeflemektedir. Pi Coin, başlangıçta Stanford Üniversitesi'nde faaliyet gösteren üç girişimci tarafından geliştirilmiş ve kullanıma sunulmuştur. Alt yapı olarak Stellar Lumen (XLM) dijital para platformunu temel almıştır. Pi Coin, gelişim aşamasında Stellar Lumen madencilik sürecini taklit ederek, kullanıcıların katılım ve katkılarına dayalı bir paylaşım modeli sunmaktadır.

Pi Coin, aslında Bitcoin ve diğer kripto paralarla aynı temellere sahip olsa da işleyiş açısından diğer kripto paralardan tamamıyla ayrılmaktadır.

Pi Coin hakkında temel bilgilendirmeyi yapmamızın ardından biraz da Pi Network'e bakalım.

Pi coin geleceği

Pi Network/Pi Coin madenciliği:

Pi Network platformunda, internet ve elektriğe ihtiyaç duymadan madencilik yapmak mümkündür. Bu madencilik işlemi, mobil uygulama üzerinden gerçekleştirilir ve bir kez başlatıldığında telefon kapatılsa bile devam eder. Temelde, madencilikten ziyade kullanıcı ağı oluşturma ve yaygınlaştırma amaçlanır.

Kullanıcılar, Pi Network uygulamasını indirip kurduktan sonra, giriş yaparak madencilik işlemine başlayabilirler. Her 24 saatlik döngüde, madencilik işlemi üç kez tamamlandığında kullanıcılar katkıcı bir rol üstlenir ve güvenlik çemberini kurabilirler.

Pi Coin dahil tüm dijital kripto para birimleri gibi, Pi Coin de madencilik işlemi belirli bir seviyeye ulaştıktan sonra yarılanma işlemi uygular. Bu, üye sayısı arttıkça madencilikten elde edilen kazancın azalmasını amaçlayan bir sistemdir. Bu şekilde kripto paralar, her geçen gün daha zor elde edilir ve değer kazanır.

Güvenlik çemberi nedir?

Pi Network uygulaması telefona kurulduktan sonra 3 periyot halinde, 24 saatlik madencilik işlemi tamamlanınca dahil olunan sistemde katkıcı role yükselir ve bir güvenlik çemberi oluşturulmasına imkan sağlanır.

Güvenlik çemberine referans kodu ile davet edilen kişilerde eklenerek beş azami beş kişiden yararlanılabilir. Oluşturulan güvenlik çemberi sayesinde madencilik hızı artar ve daha fazla Pi kazanılmaya başlanır.

Pi Coin fiyatı

Pi Coin şu an için kripto para borsalarında listelenmediği ve madencilik işlemi devam ettiği için maddi bir değere sahip değildir. Biriktirip zamanla maddi olarak hangi noktaya geleceğini sabırla bekleyeceğimiz bir yatırım aracı olara Pi Coin'e sahip olmanızda yarar vardır diyebiliriz.

Dijital para madencilik ve blok zincir teknolojisi için belirli bir gücün tüketilmesi ve dijital bir varlık üretilmesi gerekmektedir. Eğer güç yoksa madencilik yapılamaz, madencilik yapılamazsa blok zincir de olmayacaktır. Blok zincir yoksa kripto paranın varlığından söz edilemez. 

Blok zincirinin güce dayalı olduğu dikkate alınırsa, akıllı telefona kurulan Pi Network aslında dijital para madenciliği yapan bir uygulama değildir. Kullanıcının internetini tüketecek ya da telefonun pil ve donanım ömrünü bitirecek bir uygulama da değildir. Pi Network madenciliği, diğer kripto paraların hepsinden farklı olan bu dijital para teknolojisinin yaygınlaşmasına ve büyümesine katkıda bulunmak, halkayı genişletmek ve bu genişlemeden de kişinin kendine düşen payı almasıdır.

Pi Coin Geleceği 2024

Güncel Pi fiyatı (PI/TRY): ₺ 920.59, güncel piyasa değeri: 24 saatlik işlem hacmi: ₺ 7.33M TRY. PI/TRY fiyatı gerçek zamanlı olarak güncellenmektedir. Pi için son 24 saatteki değişim oranı: -2.98%.

  

Etiketler