Petrolde son iki yılın en kötü dönemi!

Küresel piyasalarda yaşanan sert dalgalanmaların etkisiyle beraber petrol son iki yıldan sonra ilk defa çeyreklik bazda düşüş yaşıyor. Petrolde düşüş trendi oldukça uzun sürdü.

Petrolde son iki yılın en kötü dönemi!

Küresel piyasalara yönelik endişelerle beraber petrol değer kaybetmeye devam ediyor. Küresel ekonominin yavaşlama endişesi ve doların güç kazanmasıyla beraber etkilenen talepler petrol piyasasına olumsuz yansıdı.

Bununla beraber ABD ham petrolü ve Brent vadeli işlemleri yatay bir seyir göstermeye devam ediyor. Negatif seyir yaklaşık bir çeyrek süresinde devam etti. Ayrıca ABD ham petrolü bu çeyrekte yüzde 23 seviyesinde değer kaybetti. 

Petrolde son iki yılın en kötü dönemi! - Resim : 1

Petrol üzerindeki baskı devam ediyor

FED yetkililerin son yaptığı açıklama ile birlikte faiz artışlarının devam edeceği sinyalleri petrol piyasasında talep endişelerine yol açtı. Bunun üzerine dolardaki artış petrol fiyatlarının üzerinde yeni bir baskı oluşturdu. 

Dünyanın önde gelen en büyük petrol  ithalatçısı olan Çin'de salgın vakalarından dolayı kısıtlamalar devam ederken, önümüzdeki 1 haftanın tatil olmasından kaynaklı petrol fiyatları en düşük seviyeye gelebilir. Bu durum petrol piyasasındaki talebi olumsuz etkilemesi beklenirken, baskı daha da artabilir.

Bunun yanında Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun önümüzdeki toplantıda petrol üretiminde kesintiye gitmesi beklenmekte.

Brent petrolde teknik olarak  87,64 ile 87,87 dolar aralığının direnç konumunda olduğu belirtilirken, 86,94 ile 86,47 dolar aralığının ise destek bölgesi konumunda yer alıyor.

Alış 86.98
Satış 87.08
Değişim -0.01%
Son Değer 87.02
En yüksek 87.74
En düşük 86.78
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
XTI/USD Ham Petrol US Spot Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 82.84
Satış 82.88
Değişim -0.06%
Son Değer 82.86
En yüksek 82.92
En düşük 82.64
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%