Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

Petrol fiyatları, piyasalardaki fiyatlama yapısının zayıflaması ve güçlü dolar ile birlikte varil başına 65 doların altına geriledi.

Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor

Petrol fiyatları, piyasalardaki yakın dönem fiyatlama yapısının zayıflaması ve güçlü dolar ile birlikte varil başına 65 doların altına geriledi.

Batı Teksas Petrolü (WTI), önceki iki seansta yüzde 1 civarında düşüş kaydettikten sonra yüzde 0,7 daha düştü. Pazartesi günü WTI’nın en yakın vade fiyat aralığı Ocak ayından sonraki en derin contango bölgesine geçti, bu da bir arz fazlası olduğuna işaret ediyor.

Fiyatlardaki geri çekilmeye rağmen, petrol fiyatları aşı uygulanmasındaki artış ve ekonomik aktivitedeki canlanmayla beraber dördüncü çeyreği de kazançla kapatmaya doğru ilerliyor.

Fiyatlardaki zayıflamaya rağmen talep tarafında pozitif toparlanma görünümüne dair işaretler var. ABD’de koronavirüs salgını geçen hafta salgının başından bu yana en yavaş yükselişini yaşarken perakende benzin satışları geçen senenin sadece yüzde 1 altında.

Nisan vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, Singapur saatiyle 13:14’te yüzde 0,7 yükselerek varil başına 64,96 dolara ulaştı.

Mayıs vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 0,7 düşüşle varil başına 68,41 dolardan işlem görüyor.

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler