Petrol fiyatları, talepteki düşüşten nasıl etkilendi?

Enerji üretiminde petrol talebinin gerilemesi petrol fiyatlarını aşağı çekti.

Petrol fiyatları, talepteki düşüşten nasıl etkilendi?

Kömür ve doğal gaz fiyatlarının gevşemesinin ardından enerji üretimi amaçlı petrol talebinin zayıflaması uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının düşmesine yol açtı.

Gaz ve kömür fiyatlarındaki rekorlardan sonra petrole gelen ek talebin zayıflamaya başlamasının ardından ICE'de aralık vadeli brent petrolünün varil fiyatı 61 cent düşerek 84 dolar/varile düştü. NYMEX'te aralık vadeli Batı Teksas petrolünün varil fiyatı da 52 değer kaybederek 81,98 dolar düzeyinden işlem görüyor.

Analistler, petrol fiyatlarındaki düşüşün genel olarak emtia fiyatlarında yaşanan düzetmenin bir parçası olduğunu, bununla beraber İngiltere ve Almanya gibi büyük ekonomilerde Kovid-19 vakalarının tekrar artışa geçmesini ve ABD'de kış mevsiminin daha ılıma geçeceği beklentilerinin de petrol fiyatlarını gerilettiğini düşünüyorlar.

Bunun yanında analistler, petrol için trendin yukarı yönlü olmayı sürdürdüğünü, ABD'de petrol stoklarının önümüzdeki hafta da azaltmaya devam etmesi durumunda fiyatların tekrar yükselişe geçmesini bekliyorlar.

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler