Petrol fiyatları Japonya'da rekor kırdı

Ham petrol fiyatlarında son zamanlarda görülen küresel seviyedeki artış Japonya'daki benzin fiyatlarını da etkiledi.

Petrol fiyatları Japonya'da rekor kırdı

Japonya'da benzinin pompa fiyatı rekor kırarak son 7 yılın en yüksek düzeyine çıkarken, fiyat artışının küresel ekonomideki toparlanmanın sebep olduğu ham petrol talebinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Ham petrol fiyatlarında son zamanlarda görülen küresel seviyedeki artış Japonya'daki benzin fiyatlarını da etkiledi. Japonya'da benzinin pompa fiyatı son 7 yılın en yüksek düzeyine ulaştı. Pazartesi gününden itibaren normal benzinin ortalama perakende satış fiyatı litre başına 164.6 yen olarak kaydedilirken, fiyatlarda bir hafta öncesine göre 2.5 yen artış görüldüğü aktarıldı. Uzmanlar, yaklaşan kış mevsimi nedeniyle artan talep ve Japon yeninin dolar karşısında yaşadığı değer kaybı sebebiyle benzin fiyatlarındaki yükselişin gelecek hafta da devam etmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Rekor tazeledi

Japonya'da ortalama perakende benzin fiyatları geçtiğimiz hafta son 7 yılın en yüksek düzeyine ulaşarak kırmış, Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığından yapılan açıklamada, normal benzinin ortalama satış fiyatının önceki Pazartesi günü itibarıyla litre başına 162.10 yene çıkarak 2014 yılının ekim ayından bu yana görülen en yüksek düzeye ulaştığı kaydedilmişti. Son gelişmeyle beraber ülkedeki benzin fiyatları 2 ardışık hafta boyunca rekor kırmış oldu.

Küresel düzeydeki artış iç pazarı da etkiledi

Ham petrol fiyatlarında son zamanlarda küresel çapta bir artış gözlenmiş, yükselişe dünyanın en büyük petrol üreticisi ABD'de üretimin doğal afetler sebebiyle düşmesi ve Kovid-19 sonrası dönemdeki ekonomik toparlanma sonucunda artan ihtiyacın sebep olduğu gündeme gelmişti. Gaz arzındaki problemlerin devam etmesi durumunda elektrik şirketlerinin üretim için petrole yönelmesi olasılığının da artış eğilimindeki petrol fiyatlarında yukarı yönlü değişimlere yol açtığı kamuoyuna yansımıştı.

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler