Petrol dengesi bozuluyor, salgın hala endişelendiriyor

Brent yüzde 0,12 değer kaybı bile 65,40 dolara geriledi...

Petrol dengesi bozuluyor, salgın hala endişelendiriyor

Koronavirüs salgını nedeniyle Asya talepleriyle ilgili endişeler ile Libya üretimindeki azalma arasında gidip gelen petrol fiyatları Perşembe günü durağanlaştı.

Londra'da Haziran teslimi için bir varil North Sea Brent, Çarşamba günkü kapanışa göre yüzde 0.12 artışla 65.40 dolardan kapanış yaptı.

New York'ta ABD'nin aynı ay WTI varili yüzde 0.13 ile 61.43 dolara yükseldi.

BirBorsa analistleri, "Yatırımcılar Hindistan'daki COVID-19 vakalarının patlaması konusunda endişeli" dedi.

Hindistan Perşembe günü, 24 saat içinde belirlenen yaklaşık 315.000 yeni COVID-19 vakası olduğunu duyurdu, bu alanda gerçekleştirilmiş yeni bir rekor bu.

Petrol devi BP'nin verilerine göre, Hindistan 2019'daki zirvede günde 5 milyon varilden fazla tüketerek ABD ve Çin'in ardından üçüncü sırada yer alıyordu.

Aynı kaynağa göre, önceki on yılda, 2008 - 2018, ülkedeki ham petrol tüketimindeki yıllık büyüme yüzde 5 idi.

Japonya da yeni bir enfeksiyon dalgasından geçiyor ve Cuma günü Tokyo ve Osaka da dahil olmak üzere bazı bölümlerde yeni bir olağanüstü hal ilan edilebilir.

ABD Enerji Enformasyon Ajansı (EIA) tarafından Çarşamba günü açıklanan rakamlara göre, ABD'deki ham petrol stoklarındaki beklenmedik artış, Perşembe günü petrol fiyatlarını da etkiledi.

Ticari ham petrol rezervleri geçen hafta 600.000 varil yükseldi ve 3.55 milyon düşüş bekleyen analistlerin beklentilerini aştı. Bu, bir ay içindeki ilk artış seviyeleri oldu.

Ancak siyah altın fiyatları, Libya arzının düşeceği korkusuyla desteklendi.

Schneider Electric'ten Robbie Fraser, "Libya, ihracat ve üretim kapasitelerini önümüzdeki haftalarda beklenen bir sipariş düşüşüyle sürdürmeye çalışırken, problemlerle karşı karşıya kalmaya devam ediyor" diyor.

Etiketler