Petrol fiyatları, artan benzin stoklarının yarattığı endişeyle düştü

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarının azalmasına rağmen artan benzin stoklarının yarattığı endişeyle geriledi.

Petrol fiyatları, artan benzin stoklarının yarattığı endişeyle düştü

Petrol fiyatları, ABD'den gelen resmi verilerin benzin stoklarında yükselişe işaret etmesiyle 2018 yılından beri bulunduğu en yüksek düzeyden geriledi. 

Vadeli kontratlar, ABD piyasalarında tekrardan varil başına 70 doların altına düştü. Özel sektörün yayınladığı veriler ABD ham petrol stoklarında düşüşü gösterirken, Enerji Enformasyon İdaresi tarafından açıklanan resmi veriler ham petrol stoklarında gerileme olduğunu doğruluyor ancak aynı zamanda benzin stoklarında 7 milyon varillik bir artış olduğu da görülüyor.

2015 Nükleer Anlaşmasının yenilenmesi amacıyla AB liderliğinde Viyana'da bir araya gelen taraflar, İran'ın petrol ihraç etmesine yönelik yaptırımlar hakkında bir anlaşma sağlayamadı.

UBS Varlık Yönetimi Stratejisti Wayne Gordon, konuya ilişkin şu yorumu yaptı:

''Yalnızca ABD’de değil, Avrupa’daki hareketlilikte de yükseliş devam edecek. Artan benzin stokları ise sürüş sezonundaki taleple beraber pek fazla sorun yaratmayacaktır.''

Hasan Ruhani’nin Özel Kalem Müdürü Mahmut Vaizi, ekonomik durumda çok iyi ilerleme kaydedildiğini ancak petrol ihracına yönelik yaptırımlar konusunda hâlâ bir anlaşmanın sağlanamadığını bildirdi.

Temmuz vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında, yüzde 0,7 düşerek varil başına 69,45 dolara geriledi.

Ağustos vadeli brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 0,7 azaldı ve varil başına 71,69 dolar oldu.

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler