Pekcan: Hamiline yazılı pay senetlerine ilişkin düzenlemeyi hayata geçirdik

Pekcan: Ticaretin daha güvenli yapılabilmesi amacıyla hamiline yazılı pay senetlerine ilişkin yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdik.

Pekcan: Hamiline yazılı pay senetlerine ilişkin düzenlemeyi hayata geçirdik

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ticaretin daha güvenli yapılabilmesi amacıyla hamiline yazılı pay senetlerine ilişkin yeni bir düzenlemeyi  hayata geçirdiklerini belirterek, "01.04.2021 tarihi itibariyle bu  senetlerin ve bu senetlere sahip olanların Merkezi Kayıt Kuruluşuna (MKK) bildirilmesi zorunlu hale getirildi." diye konuştu.

Bakan Pekcan tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
    "Bildirim ve kayıt işlemine ilişkin Tebliğ bugün Resmi Gazete’de  yayımlandı. Bildirim ve kayıt süreçlerinin yürütülmesi amacıyla MKK  tarafından Hamiline Yazılı Pay Kayıt Sistemi de uygulamaya alındı. Bildirimler bu sistemle elektronik ortamda kolaylıkla yapılabilecek.

01.04.2021 tarihinden önce bastırılmış hamiline yazılı pay  senetlerinin kayıt altına alınmasına ilişkin olarak da 31.12.2021 tarihine kadar bir geçiş süreci tanıdık. Mevcut senet sahiplerinin  yılsonuna kadar ortağı oldukları şirkete başvurmaları gerekiyor.

Artık hamiline yazılı pay senedi sahipleri genel kurul  toplantılarına MKK’da kayıtlı olmak kaydıyla katılım sağlayabilecek.

Bu yeni düzenleme ile hamiline yazılı pay senedine ilişkin işlemler  kayıt altına alınarak daha şeffaf ve güvenli şekilde sürdürülecek.
Hayırlı olsun."

Etiketler