Oyak Yatırım, Arçelik ve Enka İnşaat'ı model portfyöne ekledi

Oyak Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti.

Oyak Yatırım, Arçelik ve Enka İnşaat'ı model portfyöne ekledi

Akbank ve Garanti Bankası'nı portföyünden çıkaran Oyak Yatırım, yerlerine 40,0 TL hedef fiyatla Arçelik'i ve 9,0 TL hedef fiyata Enka İnşaat'ı ekledi.

Detaylar şu şekilde: "AKBNK ve GARAN’I model portföyümüzden çıkarıyoruz. Her iki bankayı da potansiyel olarak daha yüksek sermaye getirisi ve güçlü sermaye yeterliliği açısından beğenmemize rağmen, bankacılık hisselerinde değerlemelerin 10Y tahvil getirilerindeki kısa vadeli oynaklığa daha duyarlı olduğunu düşünüyoruz. Bunun yanısıra, yakın vadede bankacılık hisseleri için herhangi bir katalizör göremiyoruz.

Yüksek fonlama maliyetleri ise beklenen marj toparlanmasını en az bir çeyrek erteleyebilir.
Geçtiğimiz aylarda Hitachi’nin (Japonya hariç) operasyonlarını bünyesine katan, yurtdışı satışları toplam satışlarının yaklaşık yüzde 65’ini oluşturan, hem yurtiçi hem yurtdışı satış adetlerinde ve pazar paylarında gayet iyi performans sergileyen ARCLK’i model portföyümüze ekliyoruz.

Şirketin satışlarının faiz duyarlılığı az olduğu için satış adetlerindeki güçlü seyrin sürmesini bekliyoruz. Çelik fiyatlarındaki artış ve kur kaynaklı maliyet artışlarının satış fiyatlarına hızlı yansıtılabileceğini düşünüyor, bu nedenle de marjlarda önemli seviyede bir daralma beklemiyoruz.

ENKAI’yi de faaliyet gösterdiği bölgelerde ertelenen altyapı harcamalarının geri döneceği beklentisi ve en önemlisi TL’nin değer kaybettiği dönemlerde portföyünde bulundurduğu yurtdışı özel sektör tahvil pozisyonlarından dolayı defansif gördüğümüz için dengeleme amaçlı olarak model portföyümüze ekliyoruz.

Şirketin en güncel bilançosu itibariyle yaklaşık 325mn EUR’luk (güncel piyasa değerinin yaklaşık yüzde 7’si) döviz uzun pozisyonu da bulunmaktadır.

Model portföyümüzün 23 Şubat kapanışlı son revizyonumuza göre performansı endeksin yüzde 2.9 altındadır. Güncel model portföyümüz ENKAI, ARCLK, KCHOL, TCELL, BIMAS, ASELS, TKFEN, AKGRT, ANSGR ve KOZAL hisselerini içermektedir."

ENKAI ENKA INSAAT VE SANAYI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 36.12
Satış 36.14
Değişim 0.54%
Son Değer 36.14
En yüksek 36.36
En düşük 35.8
Haftalık Değişim 1.5168%
Aylık Değişim 3.8505%
Yıllık Değişim 7.8757%
Alış 161
Satış 161.1
Değişim -1.7%
Son Değer 161
En yüksek 166.6
En düşük 160.4
Haftalık Değişim -1.0448%
Aylık Değişim 8.7837%
Yıllık Değişim 25.2918%
Etiketler