Oxfam yoksulluk sorununa dikkat çekti!

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, The Guardian tarafından kaleme alınan ve kamuoyuyla paylaşılan haberde yoksulluğun durdurulamaz yükselişine dem vurdu! Oxfam, elde edilen veriler neticesinde 860 milyon kişinin yoksulluk ile karşı karşıya kalabileceğini belirtti!

Oxfam yoksulluk sorununa dikkat çekti!

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, Rusya-Ukrayna savaşı ve koronavirüs pandemisinin halen devam eden etkisi nedeniyle 860 milyon insanın aşırı yoksulluk seviyesinde yaşayabileceğini belirtti.

Yaşanılan olumsuz ortamlar ve ekonomik kriz nedeniyle yakında 263 milyon insanın aşırı yoksulluğa sürüklenebileceğine dikkat çeken Oxfam, yıl sonuna kadar beklenen rakamın ise 860 milyon kişi olduğunu vurguladı. The Guardian tarafından haber edilen görüşmelerin, ana temasında ise yaşanılan küresel problemlerin oluşturabileceği yoksulluk yer aldı. Bahsedilen rakamların ise İngiltere, Fransa, İspanya ve Almanya'nın toplam nüfusu olarak gösterildi. Oxfam, yaptığı son değerlendirmeler neticesinde 860 milyon insanın yıl sonunda günlük olarak 1,90 doların altında gelir sağlayarak yoksullukla baş başa kalabileceğinin altını çizdi.

Önce kriz, sonra felaket!

Tüm dünyada yaşanan pandemi krizinin ardından küresel boyutta yaşanılan savaş krizi ve enflasyon kriziyle birlikte artan maliyetlerin en dikkat çekici tarafı ise gıda fiyatları oldu. Dünyanın yaşadığı kriz nedeniyle özellikle buğday, mısır ve sebzede yaşanan artış, devlet içinde de enflasyonun tavana vurmasına olanak tanıdı. Oxfam verilerinden yola çıkılarak, satışı sunulan gıda fiyatlarının gelişmiş ve zengin ülkelerde yüzde 17'lik, Sahra Altı Afrika ülkelerinde ise yüzde 40'lık artış sağladı tespit edildi.

Oxfam'ın "Önce kriz, sonra felaket" adını verdiği raporda; ülkelerin gıda ve yakıt ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kamu harcamalarından feragat edeceği de yer aldı. Raporun sonunda ise listede yer alan en yoksul ülkelerin bu yıl ödemeleri gereken toplam borcunun 43 milyar dolar olduğu belirtildi.