Otokar'da hedef 2021'de global marka olmak

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, 2021'de global markalaşma yolunda ihracatta yeni hedeflere ulaşmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdüreceklerini bildirdi.

Otokar'da hedef 2021'de global marka olmak

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, 2020'nin küresel çapta zor bir yıl olduğunu söyledi.

Tüm dünyada olduğu gibi koronavirüs salgınının etkilerini faaliyet gösterdikleri alanlarda fazlasıyla hissettiklerini dile getiren Görgüç, öncelikli olarak çalışanlarını ve iş ortaklarını sağlığını korumak, işin devamlılığını sağlamak, salgının etkisini azaltmak için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti. Görgüç, "Salgın şartlarına rağmen 2020'de başarılı bir yılı geride bıraktık. 2020 yılı ciromuz yüzde 20'lik artışla 2,9 milyar lira, net karımız yüzde 76'lık artışla 618 milyon lira düzeyine ulaştı. 307 milyon dolar tutarındaki ihracatımızın ciro içindeki payı ise yüzde 75 olarak gerçekleşti." dedi.

Görgüç, 2020’de savunma sanayisinde ellerindeki siparişlerin üretimi ve teslimatları devam ederken iptal olan fuarlar ve seyahat engellerine rağmen hedef pazarlarla iletişimi güçlü bir şekilde devam ettirdiklerini belirtti.Savunma üretimine yönelik çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Otokar’ın askeri araçları 2000’li yılların başından beri birçok ülkede NATO ve Birleşmiş Milletler güçleri tarafından aktif olarak görev yapıyor. Bugün dünya genelinde NATO ülkeleri dahil 55 son kullanıcıya hizmet veriyor. Bu süreçte de bu yaklaşımımızı sürdürüp kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını doğru yorumlayarak çözümler üretmeye devam ettik.

Geçen yıl Kazakistan Savunma Bakanlığının test ettiği Arma 8x8 taktik tekerlekli zırhlı aracımız testlerde başarılı bir performans gösterdi. Pandemi döneminde Arma 8x8 ve Cobra II taktik tekerlekli zırhlı araçlarımız için toplam değeri 135 milyon dolar tutarında iki ihracat siparişi aldık. Bu siparişlerle birlikte ürünlerimizden Arma 8x8’i ilk kez Afrika kıtasına ihraç etmiş olacağız.''

Görgüç, son yıllarda global bir marka olma yolunda ihracat çalışmalarına daha fazla ağırlık verdiklerini söyleyerek, mühendislik kabiliyeti, Ar-Ge imkanları, yetkin insan kaynağı, esnek üretim kabiliyetlerinin yanı sıra müşteri ihtiyaçlarına uygun geliştirilen çözümler ve satış sonrası hizmetler ile dünyanın dört bir yanında takdir topladıklarını söyledi.

Günümüz ve gelecek tehditlerine karşı ürettikleri savunma sanayisi ürünleri ile sektöre yol gösterdiklerini dile getiren Görgüç, "2021’de global bir marka olma hedefimiz doğrultusunda ihracatta yeni başarılara imza atmak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz. Türkiye’nin öncü kara sistemleri üreticisi olarak geride bıraktığımız 10 yılda araştırma ve geliştirme için kendi öz kaynaklarımızdan toplam 1,3 milyar lira harcama yaptık. Bu alana yatırım yapmaya, devam ettirdiğimiz Ar-Ge yatırımları ile yeni teknoloji ve uygulamaları ürünlerimize yansıtarak fark yaratan çalışmalara imza atmayı sürdürmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Etiketler