Ordu Artık Daha Güçlü! ASELSAN'dan Yeni Atılım

ASELSAN, Sarp Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi ile birlikte 'Atom 40 milimetre Yüksek Hızlı Akıllı Mühimmat'ın' yeteneklerini birleştirdiğini ve yeni bir silah ürettiğini duyurdu.

Ordu Artık Daha Güçlü! ASELSAN'dan Yeni Atılım

ASELSAN, envanterine bir yeni akıllı mühimmat daha ekledi! Atom 40 milimetre Yüksek Hızlı Akıllı Mühimmat ve Sarp'ın bir araya getirilmesi ile birlikte üretilen bu silahta güvenlik güçlerine yeni bir konfor alanı ve savunma gücü kazandırmış olacak.

Yeni Atom, tamamen ASELSAN'ın öz kaynakları kullanılarak geliştirildi. İçindeki özel elektromekanik bileşenler vasıtası ile mühimmat, havada ne zaman parçalanacağına karar verildikten sonra zaman ayarı programlanıyor ve nerde patlayacağına dair bilgi namludan çıkarken yükleniyor.

Mühimmat, hedeflenen yere geldiğinde ise şarapnel etkili gövdesinden ayrılan 500'den fazla çelik parçacık ve gövde içinde bulunan patlayıcı dolguyla hedefe karşı yüksek etkinlik gösteriyor.

yeni ATOM 40 milimetre

Aselsan şirketi tarafından yürütülen bu çalışmada, Atom mühimmatı ve Sarp silah sistemi birlikte kullanıma açılacağı için artık daha etkili bir entegrasyon kitine sahip olacak.

ASELSAN'dan Yeni Silah Üretimi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde 2 bin 500'den daha fazla Sarp silah sistemi bulunuyor. Sarp, sabit tesislerle araçlar üstünde sık olarak tercih ediliyor. Katıldığı her operasyonel görevde kendisini defalarca kez kanıtlayan Sarp, milli akıllı  mühimmat ile güvenlik güçlerine önemli avantaj sağlayacak.

Haziran 2021'de başlayan Atom-Sarp entegrasyon faaliyetlerinin başarısı, atış testleriyle de tescillenmiş olundu. Atışlı testlerde, sistemin sütre gerisine, bina içerisine ve araziye dağılmış terörist gruplara karşı etkinliği gösterildi.

ASELS ASELSAN ELEKTRONIK SANAYI VE TICARET A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 57.75
Satış 57.8
Değişim -0.05%
Son Değer 57.75
En yüksek 58.4
En düşük 57.35
Haftalık Değişim -1.6183%
Aylık Değişim 2.9411%
Yıllık Değişim 28.3903%
Etiketler