OPEC+'nın piyasalarda sıkılaşma tahmini petrol fiyatlarını yükseltti

OPEC+'nın petrol piyasasında sıkılaşma tahminleriyle petrol fiyatları yükseliş kaydetti.

OPEC+'nın piyasalarda sıkılaşma tahmini petrol fiyatlarını yükseltti

Ortak Teknik Komite'nin OPEC+ toplantısından önce petrol stoklarında eylül - aralık dönemi için günde 2 milyon varil ve yılın tamamı için günlük ortalama 1,4 milyon varil erime beklentisi sunması, uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

ABD'de yaz sezonunun başlamasıyla beraber akaryakıt talebinin yükseleceğine yönelik beklentiler güçlendi ve bunun etkisiyle ICE'de brent petrolünün varil fiyatı 70 dolar/varil seviyesini geçti.

Çin'de Caixin imalat PMI'nın mayıs ayında yılın en yüksek seviyesine çıktığını açıklaması da petrol fiyatlarını destekledi.

ICE'de ağustos vadeli brent petrol 70,29 dolar/varil düzeyine kadar yükseldi ve hali hazırda düne göre 0,83 dolar artış kaydederek 70,15 dolar seviyesinde bulunuyor.

NYMEX'de temmuz vadeli Batı Teksas petrolünün varil fiyatı da 1,26 dolar artışla 67,58 dolardan işlem görüyor.

Analistler, OPEC+'nın üretimi yavaş şekilde artırma politikasını sürdüreceğini ve piyasanın OPEC+'nın arzındaki bu yavaş artışı tolere edebilecek güçte olduğunu bildirdi.

Brent petrolde ilk direnç için 70,75 dolar/varil seviyesi gösterilirken, aşağı hareketlerde ise desteklerin 69,92 ve 67,88 dolar/varil olması bekleniyor.

Alış 87.2
Satış 87.32
Değişim -0.3299%
Son Değer 87.25
En yüksek 88.66
En düşük 86.99
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler