Önümüzdeki hafta TCMB ve Fed tutanakları takip edilecek

22 - 26 Kasım tarihlerini kapsayan haftada piyasalarında odağında TCMB ve Fed tutanakları olacak.

Önümüzdeki hafta TCMB ve Fed tutanakları takip edilecek

22 Kasım Pazartesi

10.00 - Haftanın ilk günü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından ortak hazırlanan Tüketici Güven Endeksi verileri takip edilecek. Tüketici Güven Endeksi ekim ayında yüzde 3,6 düşüşle 76,8 seviyesine kadar düşmüştü.

10.00 - TÜİK ayrıca üçüncü çeyrek döneme yönelik işgücü girdi endeksleri ve yurt dışı üretici fiyatları verilerini yayınlayacak.

11.00 - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ekim ayına yönelik yabancı ziyaretçi sayıları duyurulacak. Eylül ayında baz etkisiyle yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 59,45 artış göstermişti.

17.30 - Hazine ve Maliye Bakanlığı, borç ve alacak stok verilerini yayınlayacak.

Yurt dışı piyasaları Asya'dan önemli bir gündemle haftaya başlayacak. Çin Merkez Bankası (PBOC) faiz kararını açıklayacak. PBOC, son 18 toplantısında faizde bir değişikliğe gitmedi.

17.00 - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Robert Holzmann, Peter Kazimir ve Martins Kazaks açıklamalarda bulunacak.

18.00 - Avrupa'da önemli bir verinin olmadığı günde, ABD'den beklenen tek veri ikinci el konut satışları olacak.

ABD'de 2 ve 5 yıllık tahvil ihaleleri de takvimde yer alıyor.

Dünya Ticaret Örgütü Genel Konsey toplantısı yapılacak.

23 Kasım Salı

10.00 - TÜİK, motorlu kara taşıtları verilerin,

14.30 - TCMB, Finansal Hizmetler Güven Endeksi raporunu paylaşacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ayın son ihalelerine çıkacak. Hazine, 2 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ile 7 yıl vadeli değişken faizli tahvili yeniden piyasaya sunacak. Bir önceki ihalelerde 2 yıllık ortalama faiz yüzde 18,93, 7 yıllık dönemsel ortalama faiz yüzde 9,67 olarak açıklanmıştı.

Asya piyasalarında analistler Güney Kore'den gelecek Tüketici Güven Endeksi, Yeni Zelanda'dan gelecek perakende satışlar ve Avustralya'dan gelecek öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerini takip edecekler.

Japonya Tokyo Borsası 'Çalışanlara Şükran Günü' sebebiyle kapalı olacak.

10.00 - Avrupa piyasaları Almanya'dan gelecek final GSYH rakamlarıyla güne başlayacak. Öncü verilerle ekonomide dönemsel yüzde 1,8, yıllık yüzde 2,5 artış göstermişti. Fransa, Almanya, İngiltere, Euro Bölgesi ve ABD'den sırayla gelecek Öncü PMI verileri, günün beklenen önemli gündem maddeleri arasında yer alacak.

18.00 - ABD'den PMI dışında Richmond Fed İmalat Endeksi ile 2 ve 7 yıllık tahvil ihaleleri de takip edilecek.

24 Kasım Çarşamba

10.00 - TCMB tarafından Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı rakamları açıklanacak. Kapasite kullanım oranı Ekim ayında yüzde 78,0 düzeyinde açıklanmıştı. Reel Kesim Güven Endeksi ise 109,6 olarak gerçekleşmişti.

10.00 - TÜİK, ekim ayına ilişkin Sektörel Güven Endekslerini yayımlayacak. Hizmet Sektörü Güven Endeksi ekim ayında yüzde 2,1 artarak 120,3 puana yükselmişti.

10.00 - TCMB ayrıca "Yatırım Eğilimi İstatistikleri" raporunu yayınlayacak.

Piyasalar güne Güney Kore'den gelecek İş Dünyası Güven Endeksi ve ABD'den gelecek API petrol stokları verileriyle başlayacak. Japonya öncü PMI ve Avustralya inşaat faaliyetleri, Asya piyasalarında takip edilecek diğer veriler olacak.

04.00 - Yeni Zelanda Merkez Bankası (RBNZ) faiz kararı da erken saatlerde gelecek önemli veriler arasında yer alacak. RBNZ faiz oranını son toplantısında 25 baz puan artırarak yüzde 0,50'ye yükseltmişti.

12.00 - Almanya'dan gelecek Ifo endeksleri, Avrupa piyasalarında analistlerin bekleyeceği veri olacak. Ifo İş Ortamı Endeksi ekim ayında 97,7 olurken, Cari Durum Endeksi 100,1 puan olarak gerçekleşmişti.

Almanya'nın 15 yıllık tahvil ihalesi de takvimde bulunuyor.

16.30 - ABD'de bir gün sonra tatil olması nedeniyle veriler bugüne toplandı. Günün en önemli verisi GSYH rakamları olarak beklenecek. İlk verilerle GSYH yüzde 2,0 yükselmişti.

MBA mortgage endeksi, kişisel gelir ve harcamalar, öncü mal ticareti, dayanıklı mal siparişleri, işsizlik başvuruları, Michigan Tüketici Güven Endeksi, yeni konut satışları, DoE petrol stokları, doğal gaz stokları ABD'den gelecek diğer önemli veriler olarak takvimde yer alıyor.

22.00 - ABD'de önemli bir gündem maddesi de ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları olacak. Fed, 2-3 Kasım'da gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarını açıklayacak.

25 Kasım Perşembe

14.00 - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 18 Kasım tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetini paylaşacak.

14.30 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak takip edilecek veriler arasında yer alıyor. 

02.50 - Asya piyasaları Japonya'dan gelecek hizmet üretici fiyatları verileriyle güne başlayacak.

03.30 - Avustralya özel sektör sermaye harcamaları ve Güney Kore Merkez Bankası (BoK) faiz kararı diğer takip edilecek veriler olacak.

10.00 - Almanya'da GKF Tüketici Güven Endeksi verisi açıklanacak. Endeks kasım ayında 0,9 ile negatif bölgeye çok yakın seyretmişti.

11.30 - İsveç Merkez Bankası (Riksbank), faiz kararını açıklayacak. Riksbank, faizi yüzde 0,00 düzeyinde tutuyor.

ABD piyasaları "Şükran Günü" sebebiyle kapalı olacak.

26 Kasım Cuma

10.00 - TÜİK katı yakıtlar, TCMB uluslararası rezervler verilerini açıklayacak.

10.30 - TCMB, "Finansal İstikrar Raporu"nu yayınlayacak.

02.50 - Günün ilk verileri Japonya'nın Tokyo bölgesi için açıklayacağı enflasyon rakamları olacak.

İngiltere otomobil üretimi, Malezya enflasyon ve Singapur sanayi üretimi erken saatlerde izlenecek diğer veriler olacak.

12.00 - Avrupa'da çok öne çıkan bir veri bulunmazken, Euro Bölgesi için parasal veriler takip edilecek.

Etiketler