Ontology nedir? ONT Coin hakkında merak edilenler

Ontology (ONT Coin) nedir? Kullanıcıların halka açık blok zincirlerini farklı uygulama türleri için özelleştirmesine ve blok zinciri teknolojisinden en iyi biçimde faydalanmasına imkan tanıyan ONT Coin nedir, nasıl ortaya çıktı? Ontology'nin faydaları nelerdir? Yazımızda derledik.

Ontology nedir? ONT Coin hakkında merak edilenler

ONT Coin nedir, Ontology Coin yorum, ONT Coin kaç dolar, ONT Coin geleceği gibi aramalarla son dönemde popülerliği artan ONT Coin hakkında merak edilen çokça soru var. 

Piyasaya çıktığı ilk dönemden bu yana dikkat çeken ve araştırılan Ontology ağı, kullanıcıların halka açık blok zincirlerini farklı uygulama türleri için özelleştirmesine ve blok zinciri teknolojisinden en iyi biçimde faydalanmasına imkan tanır. Peki ONT Coin nedir ve nasıl ortaya çıkmıştır? Yazımızda inceledik.

Ontology ONT Coin nedir?

ONT Coin

Ontology, kripto para birimleri ile ilgili çok az bilgisi olan ya da hiç bilgisi olmayan şirketlerin blok zincir teknolojisini işlerine entegre etmelerine izin vermek için tasarlanmış nispeten yeni bir halka açık blockchain ağıdır.

Merkezi olmayan uygulamaları desteklemek, Ontology platformunu Ethereum'un direkt rakibi olarak konumlandırıyor.

Ontology platformunda iki kripto para yer alıyor: ONT olarak bilinen Ontology tokenı ve ONG diye bilinen Ontology Gas tokenı.

Ontology Gas token, 2018'de Ontology MainNet'in piyasaya sürülmesiyle piyasaya sürüldü ve platforma katkıda bulunan kullanıcılar için bir tazminat biçimi olarak hizmet ediyor.

Ont Coin tarihi

ONT Coin

Ont Coin, OnChain adlı bir Çinli şirket tarafından 2017 yılında tekrar kuruldu. Platform, projeyi yöneten uzman Erik Zhang, Jun Li ve Da HongFei ile OnChain ekibi tarafından oluşturuldu. OnChain şirketi, NEO blok zincirinin kurucusu olarak da tanınıyor.

Platform, işletmelerin blok zinciri teknolojilerini dahili sistemlerinde önemli değişiklikler yapmadan kurmalarına izin vermek için inşa edildi. Kurucular, blockchain teknolojilerini entegre etme sürecini kolaylaştırmak ve blockchain kullanımını herkes için mümkün hale getirmek istediler.

Ontology MainNet'in piyasaya sürülmesinin ardından, ağa yeni bir kripto para türü tanıtıldı. bu, Ontology blok zincirine özgü Ontology Gas token (ONG) idi. ONG, platformun işleyişine katkıda bulunan kullanıcılar için bir ödül olarak yaratıldı. Platforma ve yeni blok zincirlerinin oluşturulmasına katkı sağlayarak, kullanıcılar ONG şeklinde işlem ücreti kazanabiliyorlar. Bu sistem, kullanıcıları ağ içinde aktif kalmaya teşvik ediyor.

Ont Coin işlevselliği

ONT Coin

Platformun yaygın olarak kabul görmesinin sebeplerinden biri, işletmelerin hem özel hem de halka açık blokajları kullanmasına izin veriyor olmasıdır. Tek bir blok zinciri olarak çalışmadığından ötürü Ontology ağı, kullanıcıların blok zinciri aracılığıyla verileri nasıl ve kiminle paylaşacağını kontrol etmesine imkan tanır. Bu, ONT'un iş için bu kadar çekici olmasının temel sebeplerinden biridir çünkü ayrı zincirlere izin verir ve bu sebeple birden fazla amacı vardır.

ONT Coin

Ontology platformunun başka bir özelliği de VBFT olarak bilinen benzersiz bir fikir birliği mekanizmasını kullanmasıdır. Kısaca, bir fikir birliği mekanizması, blok zincirlerinin işlemleri üçüncü bir taraf olmadan onaylama ve doğrulama şeklidir. Böylelikle güvensiz ortamlar haline gelebilir. VBFT mekanizması; Proof-of-Stake konsensüsü (PoS), Bizans Hata Toleranslı (BFT) ve Doğrulanabilir Rastgele Fonksiyonu (VRF) içerek üç ayrı fikir birliği modelinin bir kombinasyonudur. Bu özellik sebebiyle Ontology geliştiricileri, VBFT mekanizması daha ucuz ve daha hızlı işlemlere izin verdiği için platformun saniyede binlerce işlemi gerçekleştirebileceğini öne sürmektedir.

NEO Blockchain'i tarafından destekleniyor

Ontology ağı, OnChain'in NEO blok zinciri tarafından desteklendiği için diğer benzer projelere göre önemli bir avantaja sahiptir. NEO blockchain ortaklığı sayesinde Ontology platformu, merkezi olmayan uygulamaları da destekler ve akıllı sözleşme özellikleri sunar. Öte yandan, Ontology ekibi, blockchain platformunun bütün güvenlik standartlarını ve gereksinimlerini karşıladığından emin olmak amacıyla Çin hükümeti ile yakın bir şekilde çalışmıştır.

ONT Coin geleceği

ONT Coin

ONT Coin, 2021 yılına 0.44 dolar ile başladı. Tüm zamanların en yüksek düzeyini 2018 yılında 10.01 dolar ile görmüştü. 2021 yılının en yüksek düzeyin de 2.55 dolar olarak kaydedildi. ONT hali hazırda 0.6703 dolardan işlem görüyor.

Ontology'nin 2022 yılı boyunca kademeli olarak yükselmesi bekleniyor. 

ONT Coin 24 Aralık 2021 tarihli günlük grafik

ONT Coin

ONT Coin yorum

Düşen regresyon kanalının dibinden aldığı 0,72 dolar desteğiyle 2 centlik bir yükseliş yakalayan ONT / USDT grafiği büyük düşüşünün ardından toparlanmakta zorlanıyor. Bitcoin'in yükselişi birçok major altcoini yukarı taşırken ONT düşen kanalın devam formasyonunu sürdürüyor.

ONT Coin destek ve dirençleri şöyle sıralanıyor:

Destekler: 0,72 - 0,67 - 0,65

Dirençler: 0,76 - 0,7999 - 0,8321

Ontology’nin yararları

Ontology, kullanıcıların üçüncü bir tarafa ihtiyaç duymadan veri ve para işlemlerini gerçekleştirmesine imkan tanır. Bütün işlemleri, benzersiz VBFT konsensüs mekanizmasıyla güvence altına alınmıştır. Sınırsız potansiyelinin yanında, Ontology platformunun en büyük yararlarından biri, projenin arkasında duran profesyonellerden oluşan bir ekibin desteğini almasıdır. Ontology, NEO blok zincirinin başarısından da sorumlu olan OnChain'in güvenilir uzmanları tarafından oluşturuldu.

Ontology nedir? ONT Coin hakkında merak edilenler - Resim : 7

ONT Coin nereden alınır, Binance'da var mı?

Ontology (ONT Coin), Binance'dan alınabilmektedir. Ayrıca OKEx gibi borsalar tarafından da desteklenmektedir.

ONT Coin kaç dolar?

2021 yılına 0.4579 dolar ile başlayan ONT Coin, en yüksek düzeyini 9 Mayıs 2021 tarihinde 2.6934 dolar düzeyi ile görmüştü. 

ONT Coin, mayıs ayında bu zirveyi görmesinin ardından düşüş eğilimine geçti ve yaz aylarını düşüş trendi ile geçirdi. Ağustos ayında toparlanmaya başlayan Otology eylül, ekim ve kasım aylarında bir miktar toparlanarak yükseliş gösterdi. Aralık ayının başlamasıyla yeniden düşüş gösteren ONT Coin, şu sıralarda aralık ayı başındaki düşüşünden toparlanmaya çalışıyor. 

ONT Coin hali hazırda 24 saatlik işlemde yüzde 0.64 oranında yükselişle 0.7525 dolar düzeyinden işlem görüyor. 

ONTBTC:BNN Ontology Bitcoin
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 6.0E-6
En yüksek 6.47E-6
En düşük 5.98E-6
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler
Yorumlar