ONS düşüyor gram çıkıyor!

Gram altın'ın durdurulamz yükselişi birkaç gün yaşanan dinlenmenin ardından yoluna devam ediyor.

ONS düşüyor gram çıkıyor!

ABD tahvil getirilerinin yükselmesi altını 1900 doların altına doğru baskıladı.

ABD 10 yıl vadeli tahvil kağıdı getirilerinin dün yeniden yüzde 1,62 seviyelerine ulaşmasının ardından artan risk potansiyeli tüm dünya piyasalarında yatırımcıların güvenli liman ı olan altına olan ilgilerini nıspeten azalttı.

ABD'de bu hafta açıklanacak istihdam verileri piyasada altın ve birçok paritede ilgiyi üzerine çekiyor. Spot piyasalarda altının ons fiyatı 1900 dolar/ons seviyesinin altına inerek bu sabah 1895 dolar/ons seviyelerindeki desteğine temas etti.

Spot altın haberin yapıldığı 14:00 saatinde düne göre yüzde 0,2 düşüşle 1896,65 dolar/ons seviyesinde işlem görüyor.

Piyasa yatırımcıları pozisyon almak için yüklü miktarlarda nakite dönmüş durumda ve  ABD'de bu hafta açıklanacak tarım dışı istihdam verisini gördükten sonra pozisyon açmak istediklerini gözlemleniyor.

Gram altında ise ons / doların aksine yükseliş söz konusu dün gece yaşanan yüksek volatilitenin arından 540 TL'yi gören gram altın şu sıralar 524 TL seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor. 531 TL hedefli bayrak formasyonunu tamamladıktan sonra yüzde 1 oranında düşüş yaşayan altın. Ons / dolarda yaşanan düşüşün etkisi ile dünya piyasalarına nazaran daha az bir düşüşle işlemlerine devam ediyor.

Altın / TL grafiğinde destek ve dirençler ise şöyle:

Destekler: 510 - 501 - 484 
Dirençler: 541 - 557 - 569

ONS düşüyor gram çıkıyor! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

 

Etiketler