Omicron bitmeden yeni bir varyant daha geldi!

Delmicron nedir? Omicron’dan farkı nedir? Delmicron’un belirtileri nelerdir? tüm bu soruların cevabı şimdi Birborsa.com'da.

Omicron bitmeden yeni bir varyant daha geldi!

Güney Afrika'da baş gösterdikten daha sonra Türkiye'nin de dahil olduğu ve dünyanın birçok ülkesinde hızla yayılmaya devam eden Omicron vakaları yeniden kapanma ihtimallerini akla getirdi.

Uzmanlar, bu yeni ve hızla yayılan varyantın gücünü hafifletmek ve Omicronu anlamak için hala mücadele ederken, Delmicron adlı çifte bir varyant ortaya çıktı. Bilim insanları, Delta ve Omicron adlarının birleşimi ile adı oluşturulan bu türün, Amerika ve Avrupa'daki Covid-19 tsunamisinden sorumlu olduğuna açıkladı. Delmicron adından anlaşılabileceği gibi hem Delta varyantı hem de Omicron varyatının çeşitli özelliklerini taşıyor ve ciddi hastalığa neden olabileceği düşünülüyor.

Delmicron Nedir?

Delmicron diğer tüm varyantlardan ve bizzat koronavirüsten farklı olarak bir varyant ya da yeni bir hastalık değil Delta ve Omicron varyantlarının birleşiminden ortaya çıkmış bir virüstür. 

Avrupa bölgesinde hızla yayılım göstermeye başlamış durumda.

delmicron

Delmicron Varyantı Belirtileri Nedir?

Bir şekilde birleşik bir virüs olan bu tip virüsün son derece bulaşıcı ve şiddetli belirtileri olacağı düşünülüyor.

1 - Boğaz Ağrısı
2 - Kalıcı Öksürük
3 - Şiddetli Baş Ağrısı
4 - Tat ve Kokudan Yoksunlul
5 - Burun Akıntısı
6 - Yüksek Ateş 
7 - Terleme ve Kusma

Delmicron Aşısı Var Mı?

Henüz yapısı yeni keşif edilmiş olan, tedavi edilme yöntemi ya da tedbirleri belirli olmayan Delmicron için bir aşı çeşidi bulunmamakla birlikte Omicrona göre çok daha hızlı yayılması halinde aşı testleri yapılmaya başlanacağı biliniyor.

 Delmicrondan Korunma Yolları Nedir?

 * Maske
 * Mesafe 
* Aşı 
* Protein ve vitamin değeri yüksek besinler tüketmek
* Temizlik
* Kapalı ortamda uzun süreli bulunmamak ve bulunulan ortamı sürekli havalandırmak.

Etiketler