Ölü kedi sıçraması ( Death Cat Bounce) nedir?

Teknik analizcilerin sert düşüşlerde görmeye alışık olduğu ölü kedi sıçraması nedir?

Ölü kedi sıçraması ( Death Cat Bounce) nedir?

Uzun süreli yükselişlerin sonunda genelde hüsranla biter ve büyük düşüşler meydana gelir onlarca kazanan olduğu kadar onlarca da kaybeden olması borsaların tamamının bir kuralıdır.

Sert düşüşlerin ardından 3 seçenek vardır; İlki düşüş trendinin devamıdır ikincisi dip bölgesini oluşturduktan sonra tekrar yükseliş trendine geri dönüştür, üçüncü ise yatay bant içinde yön arayaşında geçirmesi ihitimalidir.

Düşüş trendinde piyasa yapıcılar ellerinde kalan ürünlerin daha fazla zarar etmesini istemediği için grafik üzerinde diğer yatırımcılara düşüşün bittiğine inanmaları için bir süre pariteyi tekrar yukarı yönlü harekete zorlar düşüşün bittiğine inanan yeni yatırımcılara daha yüksek fiyattan ellerindeki ürünleri sattıktan sonra paritenin düşmesine izin vermesi durumuna ölü kedi sıçraması denir.

Ölü kedi sıçraması ( Death Cat Bounce) nedir? - Resim : 1

Genellikle boğa piyasasının bitişinde yaşanması ile bilinen bu hareket yatırımcıların düşüşün bittiğine inanması için yapılman kurmaca bir tahta yapıcı hareketidir. Eğer kısa süreli yükseliş sonlanıp tekrar düşüş sert ve destek altında kalmaya devam ederse bu formasyon stili oluşur.

Etiketler