Ocak Ayı Yaşlı ve Engelli Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Engelli maaşı ve yaşlılık maaşı ocak ayı ödeme tarihleri ne zaman yatacak? 2022 engelli maaşı ne kadar oldu? Engelli maaşı koşulları neler?

Ocak Ayı Yaşlı ve Engelli Maaşları Ne Zaman Yatacak?

Engelli evde bakım parası yatmaya başladı mı?

Yaşlı ve engelli aylıkları ne zaman yatacak? 65 yaş ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuyla ilgili yaşlı ve engellileri mutlu eden haberi sonunda verdi, paralar hesaplara yatmaya başladı. Bakan Yanık, yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara aktarıldığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yaşlı ve engelli aylığı maaşları hakkında  mutluluk veren açıklamada bulundu. Ocak ayı içerisinde yaklaşık 640 milyon TL tutarında yaşlı aylığı yardımında bulunacaklarını belirten Bakan Yanık, engelli aylıkları için ise toplamda 495 milyon TL'lik ödemesi yapacaklarını açıkladı.

Yaşlı ve engelli maaşları kapsamında 1 milyar 135 milyon TL’yi aşan bir ödeme gücünden bahseden Bakan Yanık, mevzu bahis paranın yüksek bir miktar olduğunu ve önemini vurgulad. Bakan Derya Yanık, “Ocak ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı yurttaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Engelli aylığı ve yaşlılık maaşı ne zaman yatacak?

Bakan Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü söyledi. Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli olarak sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirtti. 

Engelli ve Yaşlılık maaşları düzenli olarak her ayın 5’inden 9’una kadar, maaşı almaya hukuken hak kazanmış vatandaşların hesabına yatırılır. Maaş ödeme günleri ise doğum tarihinin son rakamına göre belirlenir. İşte o tarihler…

*Doğum tarihinin son rakamı 0 ve 5 olanlar ayın 5’inde,

*Doğum tarihinin son rakamı 1 ve 6 olanlar ayın 6’sında,

*Doğum tarihinin son rakamı 2 ve 7 olanlar ayın 7’sinde,

*Doğum tarihinin son rakamı 3 ve 8 olanlar ayın 8’inde,

*Doğum tarihinin son rakamı 4 ve 9 olanlar ayın 9’u ve sonrasında maaşlarını alırlar.

2022 Engelli maaşı ne kadar?

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşları asgari ücrete gelen %50 net zam ile birlikte artış gösterdi. Engel oranı yüzde 40-69 arası olan yurttaşlar için 2021 senesinde 661,13 lira olan engelli maaşı 2022 senesinde 842,81 lira olmasına karar verildi.

Engel oranı yüzde 70 ve üzeri olan yurttaşların engelli maaşı ise 2022 senesinde 1264,20 lira oldu.

Evde bakım maaşı 2022 ne kadar oldu?

2022 senesinde evinde hasta, engelli ve yaşlı bakan kişilere evde bakım maaşı ödemelerinde de zamlı uygulama ile birlikte 2706 lira verilecek. Zamlı, yeni evde bakım maaşları ocak ayından itibaren vatandaşların hesaplara yatacak. Maaşların yatıp yatmadığına dair bilgi almak ve ne kadar yattığını görüntülemek için E-devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz.

Etiketler