O şirket Türkiye'nin kredi notunu düşürdü!

Uluslararası finansal çalışmalar üzerinde en büyük kredi derecelendirme kurulundan biri olan Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü.

O şirket Türkiye'nin kredi notunu düşürdü!

Türkiye'nin ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü. Moody's kredi notunu 'B2'den 'B3'e düşürdü ve not görünümünü ise 'negatif'ten 'durağan'a çevirdiğini açıkladı.

moodys

Türkiye'nin kredi notu görünümü 'negatif'ten 'durağan'a çevrildi

Moody's Yatırım Hizmetleri, bonolar üzerinde çalıştığı uluslararası finansal araştırmasında Türkiye nasibini aldı. Kredi notu değerlendirmesinde Türkiye'nin kredi notunu 'B2'den 'B3'e düşürüldü ve kredi notu görünümü 'negatif'ten 'durağan'a çevrildiği duyuruldu.

Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre, enerji fiyatlarının artması sonucu Türkiye'nin dış pozisyonu beklenilenden fazla baskı altında olduğu belirtildi.

Global bazda yaşanan sıkıntılar sonrası piyasaının daha zorlu olduğu ve Türkiye'nin ekonomisinin 2022 yılı yüzde 4,5 büyümesini beklerken 2023 yılı ise yüzde 2 büyümesinin beklendiği açıklandı.

Moody's Yatırım Hizmetleri, mayıs ayında yayımladığı açıklamalarda, Türkiye'nin ekonomisi 2022 yılı yüzde 3,5 ve 2023 yılı ise yüzde 4 seviyesinde büyüyeceği yönünde.

En son olarak Türkiye üzerinde kredi notu değerlendirmeleri 27 Mayıs'ta gerçekleştirmişti. Değerlendirmeler sonucu kredi notunda herhangi bir değişiklik olmamıştı.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Etiketler