Nissan elektrikli araçlara 16 milyar dolarlık yatırım yapıyor

Nissan Motor, elektrikli araç ve bataryalarına 5 yılda 2 trilyon yen yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Nissan elektrikli araçlara 16 milyar dolarlık yatırım yapıyor

Nissan Motor, elektrikli araç ve bataryalarına 5 yılda 2 trilyon yen yatırım yapmaya hazırlanıyor. Japon üreticiden yapılan 'uzun vadeli vizyon' açıklamasına göre firma, araç portföyündeki elektrikli modellerin satış oranını yükseltmeyi amaçlıyor.

2026 mali yılına kadar araç satışlarında, elektrikli modellerin satış oranları Avrupa'da yüzde 75, Japonya'da yüzde 55, Çin'de yüzde 40'a yükseltilecek.

Yokohama merkezli üretici, ABD içi satışlarında, elektrikli model satışlarını da 2030 mali yılına kadar yüzde 40'ın üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Şu anda portföyünde yüzde 10 düzeyinde elektrikli model bulunduran Nissan, 2030 mali yılına kadar 23 farklı elektrikli araç üretecek.

Firma, bu hedefler çerçevesinde elektrikli araçlar ile bataryalarının üretimine, önümüzdeki 5 yılda 16 milyar dolar yatırım gerçekleştirecek.

Katı hal pili

Firma, daha fazla elektrikli depolama kapasitesine sahip, 'katı hal pili teknolojisinden' güç alacak bir modeli, 2028 mali yılına kadar piyasaya sürmeyi planlıyor.

Yeni modelin, tamamen 'katı hal pili' ile donatılacağı, böylece daha fazla enerji yoğunluğu ve daha fazla menzil fırsatı sunacağı aktarıldı.

Nissan Üst Yöneticisi (CEO) Makoto Uçida, firmanın araştırma geliştirme faaliyetlerini 'elektrifikasyon ve otomasyona' yönlendireceğini belirtti.

Makoto, ''Elektrikli araçlar çağına doğru kâr marjını daha uzun dönem güçlü tutacak iş fırsatlarını takip edecek. Vizyon, önümüzdeki 10 yılın pusulası.'' dedi.

Etiketler