Nisan ayı evde bakım, engelli ve 65 aylığı yatmaya başladı!

Nisan ayı engelli, evde bakım ve 65 aylığı yatmaya başladı! İşte 15 Nisan evde bakım aylığı yatan iller listesi.

Nisan ayı evde bakım, engelli ve 65 aylığı yatmaya başladı!

Evde yaşayan ve bakıma muhtaç kişilere bakanlar için verilecek olan evde bakım aylığı hesaplara bugün itibari ile yatırılmaya başlandı. 15 Nisan evde bakım aylığı yatan iller belli oldu.

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere verilen evde bakım aylığı her ayın 15'i itibari ile düzenli olarak hesaplara yatıyor. Evde yaşayan engelli, bakıma muhtaç hasta ya da yaşlı kişilere bakanlara verilen ödeneği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca her ay farklı günlerde hesaplara yatıyor. Evde bakım maaşını öğrenmek isteyenler vatandaşların e-Devlet üzerinden sorgulama yapabiliyor olması oldukça kolaylık sağlıyor. Bugün itibari ile evde bakım parası yatan iller listesi açıklandı. Evde bakım aylığı her ilde farklı günlerde hesaplara yatmaktadır.

EVDE BAKIM PARASI HANGİ YOLLARLA ÖĞRENİLİR?

Bu yüzden evde bakım maaşı alacak kişilerin Ziraat Bankası üzerinden mesaj bu şekilde öğrenebilirsiniz; telefonunuzdan SMS bölümüne büyük harflerle BAKIYE yazıp mesajı 4747'ye göndermeniz yeterlidir. Gönderilen mesaj bir mesaj ücreti ile ücretlendirilecektir.

Ya da e- Devlet (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/) sistemine giriş yaptığında arama kısmına 'Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama' ekranına ulaşılarak çıkan ekrandan evde bakım parası bilgileri öğrenilebilir. Aşağıda yer alan link üzerinden giriş yapılarak evde bakım aylığı yatan iller listesinde bulunanlar kendi maaşını öğrenebilir.

15 NİSAN EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER TAM LİSTESİ!


Samsun
Aksaray
Sakarya
Ordu
Balıkesir
Amasya
Kırklareli
Edirne
Bolu
Isparta
Gaziantep
Bilecik
Zonguldak
Tekirdağ
Osmaniye
Erzincan
Şanlıurfa
Hatay
Konya
Diyarbakır
Manisa
Uşak
Adıyaman
Antalya
Afyonkarahisar
İzmir

Etiketler