NFT biçiminde bir pazar yeri ve patentler

IBM, yüzyılın fikrini aldı mı?

NFT biçiminde bir pazar yeri ve patentler

NFT nedir?

NFT, benzersiz bir dijital öğeyi temsil edebilen ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyen, blok zinciri adı verilen dijital defterdeki bir veri birimidir. NFT'ler sanat, ses, video, video oyunlarındaki öğeler ve diğer yaratıcı çalışma biçimlerine benzer dijital dosyaları temsil edebilir.

IBM, yüzyılın fikrini aldı mı? Ya patent sistemi NFT'ler ile devrim yaratabilirse? En azından, patentleri değiştirilemez belirteçler biçiminde belirtmek isteyen dev IBM ve IPwe şirketinin fikri şimdilik bu şekilde.

JPEG'lerden sonra patentler

NFT'nin (fungible token'lar) benzeri görülmemiş bir patlama yaşamasının üzerinden birkaç ay geçti. Şimdiye kadar esas olarak dijital sanat eserleri ve video oyunları için ayrılmışken, ikincisi artık patent desteği olarak kullanılabilir.

Bu nedenle, 20 Nisan'da yayınlanan ortak bir yayında, IBM ve IPwe şirketleri, patentleri NFT şeklinde dijitalleştirmek için yeni bir hizmetin lansmanını duyurdu. Nitekim, patentlerin bu şekilde sayısallaştırılması, onlara likidite gibi henüz var olmayan mülkler verebilir:

Fikri mülkiyetin (IP) simgesel hale getirilmesi, patentlerin satılmasını, ticaretini, pazarlamasını veya başka şekilde para kazanmasını kolaylaştıracak ve yatırımcılar ve yenilikçiler için bu varlık sınıfına yeni likidite getirecektir.

Kaputun altında, halka açık blockchain söz konusu değil. NFT'ler, kendisi IBM'in özel blok zincirinde barındırılan IPwe platformunda yayınlanacaktır. Hizmet, NFT verilmesine ek olarak, patent alım satımına izin veren bir pazar yeri sunacak.

Bu çözüm teknolojik olarak ilginç görünse de, bu girişimi desteklemek için halka açık bir blok zincirinin yokluğundan şikayet edebiliriz.

Etiketler