New York metrosunda silahlı saldırı!

Bugün 8.30 saatinde New York metrosunda bir saldırı gerçekleşti. Şu an 18 kişinin yaralı olduğu ve toplamda 5 kişinin vurulduğu açıklandı. İşte detaylar...

New York metrosunda silahlı saldırı!

New York metrosunda silahlı saldırı!

ABD’nin New York şehrindeki metro istasyonuna ateş açılarak insanların yaralanmasına sebep oldu. Saldırıda en az beş kişinin vurulduğu kayıt edilirken, 13 kişinin yaralandığı açıklaması yapıldı. Olay yerinde çok sayıda patlayıcı maddenin bulunduğu iletilen bir diğer bilgi.

ABD’nin New York şehrinde, yerel saatle sabah 8.30 sularında Sunset Park’taki 36. Cadde Brooklyn metro istasyonuna silahlı saldırı düzenlenerek, düzenlenen bu saldırıda siviller yaralandı. İşe gidiş saatlerinde düzenlenen silahlı saldırı sırasında metro istasyonunun kalabalık olduğu belirtilir iken, en az 5 kişinin vurulduğu kayıtlara geçti.

En az 5 kişi vuruldu! 18 kişi yaralandı!

New York İtfaiye Departmanı (FDNY), Sunset Park’taki 36. Cadde Brooklyn metro istasyonunda patlayıcılar tespit edildiğini söylerken, 13 kişinin yaralandığını da ayrıca belirtti. FDNY, 13 kişinin çevredeki en yakın hastanelere nakledildiğini de ayrıca ekledi. New York polisi (NYPD), saldırganın gaz maskesi ve işçi tulumu giydiğini ifade ederken, rastgele ateş açtığını ve daha sonra kaçtığını duyurup bu kişinin halen kayıp olduğunu belirtti.

Bir NYPD sözcüsü yaptığı açıklamada ise, “Bir soruşturma nedeniyle, Brooklyn’deki 36. Cadde ve 4. Cadde bölgesinden kaçının” ifadelerine yer verdi. Metro istasyonundan duman yükselmeye devam ederken, New York polisi aktif patlayıcı bulunmadığını da ayrıca belirtti. Görgü tanıkları ise, hem peronda hem de vagonda yaralılar olduğunu, rayların da ateşe verildiğini belirterek korkunun şimdilik kontrol altında olduğunu belirtti.