New York borsası yatay seyirle açıldı!

ABD'de dün açıklanan enflasyon verisinin ardından günü düşüşle tamamlayan endeksler, bugün açılışta yatay bir seyir izledi.

New York borsası yatay seyirle açıldı!

New York borsası, ABD'de üretici enflasyonun rekor seviyeye ulaşmasının ardından güne yatay seyirle açıldı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,08 azalışla 34.191,41 puana geriledi.

ABD'de dün açıklanan enflasyon verisinin ardından günü düşüşle tamamlayan endeksler, bugün açılışta yatay bir seyir izledi.

Ülkede yüzde 8,5 ile 1981'den bu yana en güçlü yıllık yükselişini kaydeden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ABD Merkez Bankası'nı (Fed) daha da şahinleşebileceği beklentilerini arttırdı.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre ise Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), martta aylık bazda yüzde 1,4 artarken, yıllık bazda yüzde 11,2 ile verinin hesaplanmaya başlandığı Kasım 2010'dan bu yana en yüksek artışı kaydetti.

Analistler, üretici fiyatlarının martta beklenenden fazla yükseldiğini, son verilerin enflasyonun bir süre daha yüksek kalabileceğini gösterdiğini açıkladı.

ÜFE'nin açıklanmasının ardından ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 2,74 seviyesine yükseldi.

Öte yandan, ABD'de şirketlerin bilanço sezonu da başladı. ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan Chase, bu yılın ilk çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. Kurumun bu yılın ilk çeyreğindeki net karı, Rusya-Ukrayna savaşının piyasalarda dalgalanmalara sebep olmasının etkisiyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 42 azalarak 8,3 milyar dolara geriledi.

SP500 Amerika 500 Endeks
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim -15.2699%
Son Değer 4192.85
En yüksek 4204.39
En düşük 4167.93
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler