Netflix'in belgesel dizisi History 101, ikinci sezon onayını aldı

Netflix belgesel dizisi History 101, ikinci sezon onayını aldı. History 101, kaliteli görselleri ve çizimleriyle tarihi anlatan bir dizi olarak 2020 yılında yayınlanmaya başlamıştı.

Netflix'in belgesel dizisi History 101, ikinci sezon onayını aldı

Bruce Kennedy'nin yaratıcısı olduğu Netflix belgesel dizisi History 101, ikinci sezon onayını aldı. History 101, kaliteli görselleri ve çizimleriyle tarihi anlatan bir dizi olarak 2020 yılında yayınlanmaya başlamıştı.

History 101'in ilk sezonunun ilk bölümünde fast-food endüstrisinden söz edilmiş, tüm sektör ele alınmıştı. Ardından ise AIDS, robotlar, uzay yarışı, feminizm, Çin'in yükselişi, plastik atıklar, Orta Doğu'da petrol, nükleer güç, genetik gibi önemli konular masaya yatırılmıştı. Şu an ise yeni sezonuyla her bölüm yeni temaların izleyiciyle buluşması bekleniyor. History 101'in ilk sezonu 10 bölümden oluşuyor.

Netflix'in belgesel dizisi History 101, ikinci sezon onayını aldı - Resim : 1

Dizinin en ilgi çekici yanlarından biri ITN adlı televizyon şirketinin 66 yıllık arşivini incelemiş olmasıydı. Uzun yıllar öncesine kadar gidilmiş ve haber ile belgeler toplanmıştı. Dizinin yapımcıları arasında Bruce Kennedy, Simon George ve Ian Russell yer alıyor. Kennedy, History 101'in senaryosunu kaleme aldı. Marc Tiley ise yönetmenliğini yaptı.

ITN Productions öte yandan Netflix ile başka çalışmalar da yürütüyor. 2018 yılında başlayan Drug Lords, günümüzde hala devam ediyor.

Etiketler