NASA, NFT dünyasını reddediyor

Amerika Birleşik Devletlerinin uzay ajansı olarak ön plana çıkan NASA, NFT Dünyasını reddediyor!

NASA, NFT dünyasını reddediyor

Son zamanların en popüler dijital platformları arasında yer almayı başaran NFT'ler ABD'nin uzay ajansı NASA'nın tepkisine maruz kaldı. Yabancı bir haber sitesinin haberine göre NASA, kendi içerikleri ve logolarının bir tür dijital varlık olan NFT şeklinde kullanılmasını onaylamadığını açıkladı. Bildiğiniz gibi NASA logoları hemen her yerde kullanılmaktadır. Bir kamu kuruluşu olduğu için bulunduğu medya varlıklarının çoğu da kamuya ait olarak karşımıza çıkıyor. Hal böyle olunca NASA da bu tarz ticari ürünlerde kullanılması için izin veriyor. Ama NFT dünyasına izin vermedi.

NASA, NFT dünyasına tepkili

NASA

Son zamanların en çok ziyaret edilen platformlarından olan NFT'lere en büyük tepki NASA'dan geldi. NASA tarafından türünün tek örneği olan NFT varlıklarına yasak geldi. Hızlı bir şekilde büyüyerek gelişim gösteren NFT platformuna NASA'nın girmesi beklenirken tepki göstermesi herkesi hayrete düşürdü. 

NASA tarafından yapılan açıklamada: 

“NFT’ler özünde, ‘türünün tek örneği’ olan dijital varlıklardır. NASA, görsellerinin bu amaçlarla kullanılmasını istemiyor. Kuruma ait materyallerde telif hakkı veya diğer haklar talep etmek yasa dışıdır.

NASA, ajansın satması için onaylanmış ürün kategorileriyle tutarlı olmadığı için, NFT içeren herhangi bir ticari satış uygulamasını onaylamıyor” diye devam ediyor. “Ayrıca, NASA Medya Kullanım Yönergeleri’nde belirtildiği gibi, kurum görüntülerinin NFT’lerle bağlantılı olarak kullanılmasını da istemiyor.” denildi. 

Etiketler