Muharrem İnce’den tepki dolu sözler: Nebati bitki rolü yapıyor

Bir süredir Borsa İstanbul’da yaşanan dalgalanmalar Muharrem İnce’nin tepkisini çekti.

Muharrem İnce’den tepki dolu sözler: Nebati bitki rolü yapıyor

Borsa İstanbul’da yaşanan dalgalanmalar ve gerçekleştirilen işlemlerden dolayı manipülasyon yapıldığını belirten Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’den tepki dolu sözler geldi. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati için söylediği sözler dikkatlerden kaçmadı. Nebati için bitki rolü yapıyor demesi gündeme düştü.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye ağır sözlerle yüklendi. Muharrem İnce tarafından Bakan Nebati bitki rolü yapıyor denmesi gündeme düştü. Muharrem İnce tarafından:

“İstanbul Borsası'nda akıl almaz işler oluyor. Bir el banka hisseleri başta olmak üzere borsadaki bazı hisseleri izah edilemeyecek şekilde yükseltti. Anlaşılan oyun tutmadı şimdi de tarihte hiç görülmemiş şekilde günlerdir üst üste hisse fiyatları düşüyor. Borsa yükselirken bunu ekonominin başarısı olarak gören ve vatandaşları borsaya yatırım yapmaya davet eden gözleri ışıltılı Bakan Nebati ise olan biten karşısında bitki rolü yapıyor. Borsadaki harekete ilişkin SPK’dan ne bir izah ne de müdahale edildiğine ilişkin bir açıklama geliyor. Kurumlar da aynı Bakan Nebati gibi sadece bakıyorlar. Arka planda neler dönüyor öğrenmek hakkımız!” dedi

Borsaya yatırım yapanların zararını kim karşılayacak?

Muharrem İnce

“Borsa da bu manipülasyonu kimler yaptı?” diye soran Muharrem İnce:

Bu manipülasyon yapılırken SPK neden müdahale etmedi? Hazine Bakanlığı bu işlerin neresinde? Borsada bu hareketleri yapanlara destek olundu mu? Müdahale edecek kurumlara engel olundu mu? Borsa artsın vatandaş elindeki dövizleri bozdursun borsaya koşsun şeklinde mi düşünüldü? Manipülasyonu yapanlar işi ellerine yüzüne bulaştırınca onlara destek olmak amacıyla Halkbank’a ve diğer kamu bankalarına, bunların fonlarına alım için baskı var mı? Halkbank 1,5 ay önce 5 TL’den almadığı kenti paylarını şimdi 8 TL’den neden alıyor? Bunun talimatını kim verdi? Bakana güvenip borsaya yatırım yapanların zararını kim karşılayacak? dedi.