Moody's: Türkiye’de enflasyon, büyüme hızını önemli ölçüde düşürecek

Moody's, Türkiye'de sürekli olarak devam eden yüksek enflasyonun, 2022 yılında büyüme hızını önemli derecede yavaşlatacağını bildirdi.

Moody's: Türkiye’de enflasyon, büyüme hızını önemli ölçüde düşürecek

Türkiye'de enflasyon yüksek seyrini sürdürürken, enflasyon ne zaman düşecek, enflasyon büyümeyi etkiler mi gibi soruların cevapları merak ediliyor. Enflasyonun Türkiye'nin büyümesine etkisi araştırılırken bazı kuruluşlar da Türkiye'deki enflasyonu ve büyümeyi değerlendirdikleri raporlar yayınlıyor. Moody's de bunlardan biri. 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye’deki yüksek enflasyonun büyüme oranı üzerindeki etkisiyle ilgili bazı değerlendirmeler paylaştı.

Moody's

Kuruluş, Türkiye'de sürekli olarak devam eden yüksek enflasyonun, 2022 yılında büyüme hızını önemli derecede yavaşlatacağını bildirdi.

Moody's, Türkiye'de GSYH'nin 2022 yılında yüzde 4'e yakın bir düzeye geleceğini öngördüklerini ve ülkede devam eden yüksek enflasyonun 2022 yılında büyüme hızını büyük ölçüde yavaşlatacağını aktardı.

GSYH (gayrisafi yurt içi hasıla)

Öte yandan, Türk Lirası'ndaki değer kaybının dolarizasyonu artırdığı fakat ülkedeki bankacılık sistemine olan güvenin güçlü kalmayı sürdürdüğü belirtildi.

Moody's, Türkiye'deki enflasyon oranına yönelik olarak yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

''Kasım ayında yüzde 21,3 olan TÜFE'nin gelecek aylarda yaklaşık yüzde 25'e ve hatta bunun daha da üstüne çıkmasını bekliyoruz. Önümüzdeki yılın sonunda TÜFE'nin yüzde 17-18 oranında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.''

Etiketler