Mina (MINA) hakkında son gelişmeler, gelecek etkinlikler ve fiyat güncellemeleri

Hafif blok zinciri projesi Mina Protokolü (MINA), birinci yıldönümünde rekor 120.000 bloğu kutladı. 100.000 aktif hesaba ulaşan rekor bir seviyeye ulaştıktan günler sonra Mina, önde gelen kripto borsası Coinbase'de listelendi.

Mina (MINA) hakkında son gelişmeler, gelecek etkinlikler ve fiyat güncellemeleri

Mina protokolünün geliştiricileri, Ethereum geliştiricilerinin Mina blok zincirine erişmesine izin vermek için bir Ethereum köprüsü üzerinde çalışıyor.

Son üç hafta içinde, MINA'nın fiyatı, yeni bir aylık en yüksek seviye olan 3.5$'ı belirlediği için %100'den fazla arttı.

Mükemmel blok zinciri yaratma yolculuğunda geliştiriciler yaratıcı fikirler buldular. Mina Protokolü, dApp'leri daha verimli çalıştırmak için hesaplama gereksinimlerini azaltmak için minimal bir "özlü blok zinciri" oluşturarak benzersiz bir yaklaşım benimsiyor.

Projenin geliştiricileri, Mina Blockchain'in 22 KB boyutunda olacağını, diğer çağdaş blockchainlerin ise ortalama 300 GB'ın üzerinde bir boyuta sahip olacağını söylüyor. Mina, kullanımdaki büyümeye rağmen boyutu sabit kalacak şekilde tasarlandığından, kendisini dünyanın en hafif blok zinciri olarak tanımlıyor.

Peki, minimalist blok zincirini kalabalığın arasında öne çıkaran nedir?

Mainnet'in lansmanının birinci yıl dönümünü kutlayan Mina, mart ayında bazı önemli gelişmeler kaydetti. İlk olarak, Mina stratejik ve özel satışlar yoluyla 92 milyon dolarlık finansman sağladı. Finansman turu, FTX Ventures ve Three Arrows Capital tarafından yönetildi.

Şirket, finansman turundan elde edilen gelirin geliştiricileri çekmek ve Mina'nın Web3 içinde lider sıfır bilgi platformu olarak benimsenmesini sağlamak için kullanılacağını söyledi.

Ayın ilerleyen saatlerinde Mina, 200'den fazla stake havuzuyla 120.000 blokluk yeni bir rekora ulaştığını duyurdu. Daha sonra şirket, uygun MINA tokenlerinin %90'ından fazlasının stake edildiğini veya devredildiğini açıkladı.

Mina (MINA) hakkında son gelişmeler, gelecek etkinlikler ve fiyat güncellemeleri - Resim : 1

31 Mart'ta Mina, Mina defterindeki 100.000 aktif hesabı kutladı ve önceki dört ayda bunların 25.000'ini kazandı.

Coinbase, 6 Nisan Çarşamba günü MINA jetonunu listelediğinden, Nisan başında Mina bir başka büyük kazanç daha kaydetti. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük borsada listelenmesinin bir sonucu olarak, MINA jetonları iki gün içinde %10 kazandı.

Mina Vakfı, Mina projesinin yeni zirvelere ulaşmasını sağlayacak bazı önemli olayları özetledi. 2. çeyrekte piyasaya sürülmesi planlanan köprü, Ethereum geliştiricilerinin Mina durumuna Ethereum sanal makinesi aracılığıyla erişmesine izin verecek.

Bir ağdaki zkApps'in kararlılığını test etmek için bir dizi aşamayı içeren zkApps Testi şu anda devam etmektedir. Mina geliştiricileri, Testnet “Berkeley”in 2. çeyrekte piyasaya sürülmesini planladı.

Berkeley test ağından sonra, zkApp'lerin Mainnet'te kolay programlanabilirliğini sağlamak için zkApps için bir hard fork'a karar vermek için bir Mina İyileştirme Önerisi (MIP) olacaktır.

Fiyat güncellemeleri

Mart ayında birinci yıl dönümünü kutlamak ve bir dizi gelişme Mina'nın son üç haftada iki katından fazlasına yardımcı oldu. 15 Mart'ta MINA'nın değeri 1.59$'dı. Bununla birlikte, 8 Nisan'da gün içi en yüksek 3,5 doları gördü.

3.5 $'a ulaştıktan sonra düzeltilen MINA, şimdi 3.2231 $'dan işlem görüyor ve CoinMarketCap tarafından 1,45 milyar $'lık piyasa değeri ile 71. en büyük kripto para birimi olarak sıralanıyor.

Bazı kullanıcılar, özelliklerin kullanıma sunulmasında oldukça yavaş olduğu için Mina projesini eleştirdi. İlk olarak 2017'de tanıtılmasına rağmen, bazı özellikler henüz Mina ana ağında tam olarak mevcut değil. Mina Vakfı'na göre, topluluk Mina projesinin kalbidir. Sonuç olarak, topluluk üyeleri projenin geliştirilmesine etkin bir şekilde katılırlar.

Büyük topluluk katılımı, Mina topluluğunun boyutunun Mart ayında 100.000'den 270.000'e çıktığını gördü. Mina topluluğu, MINA belirteçlerinin geleceği için desteklerini ve yükselişlerini dile getirmekte her zaman hızlıdır. Ethereum köprüsünün lansmanını öngören kripto tüccarı, Mina hakkında şunları söylüyor;

Diğerleri geri çekilirken MINA'nın gücünü fark eden var mı? Zk anlatısıyla MINA'yı oynamanın kesinlikle en fazla kazanç elde edeceğine inanıyorum.

MINAUSDT:BNN Mina TetherUS
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 0.402
En yüksek 0.424
En düşük 0.398
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler
Yorumlar