Milyonların beklediği haber geldi! Fındık fiyatları ile ilgili detaylar belli oldu

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (KFMİB) Başkanı Hasan Osman Sabır pek çok vatandaşın merakla ve büyük bir ilgi ile beklediği haberi açıkladı.

Milyonların beklediği haber geldi! Fındık fiyatları ile ilgili detaylar belli oldu

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (KFMİB) Başkanı Hasan Osman Sabır pek çok vatandaşın merakla ve büyük bir ilgi ile beklediği haberi açıkladı. Özellikle ifade edilecek olursa geçtiğimiz günlerde Altınordu Cumhuriyet Meydanı’nda  düzenlenmekte olan  Ordu Stadyumu’ndaki toplu açılış töreninde kameralar karşısına geçerek basın mensuplarının sorularını yanıtlayan sayın Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın fındık fiyatlarını açıklaması vatandaşı adeta ikiye bölmüştü Fındık fiyatlarının 54 TL olarak belirlendiğini açıklayan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘’Bu sene fındık alım fiyatının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum’’ ifadelerinde bulundu.


Konuya dair bir diğer açıklama ise geçtiğimiz günlerde Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (KFMİB) Başkanı Hasan Osman Sabır’dan geldi. Hasan Sabır dünyada bir durgunluk söz konusu olduğunu, fındık alım fiyatlarında  beklenen hedefin 320 tonu yakalamak olduğunu ifade etti.

Başarılı bir sezon için hedef 320 bin ton

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Ordu stadyumunda düzenlenmekte olan toplu açılış töreninde fındık alım fiyatını 54 tl olarak belirlemesi sonrası Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (KFMİB) Başkanı Hasan Osman Sabır geçtiğimiz günlerde basın mensuplarının sorularını yanıtlamak üzere kameralar karşısına geçti. Hasan Osman Sabır  başarılı bir sezona imza atmak için belirlenmekte olan hedefin 320 bin ton olduğunu ifade etti. Bu sene dünya genelinde oldukça fazla durgunluk yaşandığını dile getiren Hasan Osman Sabır, seneyi 2 milyar dolar ile kapatmayı istediğini ifade etti.

Milyonların beklediği haber geldi! Fındık fiyatları ile ilgili detaylar belli oldu

Yeşil Altın’a ilgi büyük

Karadeniz’in yeşil altını olarak kabul edilen fındık son zamanlarda fiyat alım satım kapsamında oldukça fazla gündemde yerini almış durumda. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Ordu Stadyumu’nda toplu açılış töreninde fındık  alım fiyatını 54 TL olarak belirlemesi bilindiği üzere gündem olmuştu. Konuya ilişkin bir diğer açıklama ise günlerde Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (KFMİB) Başkanı Hasan Osman Sabır’dan gelmiş oldu. Hasan Osman Sabır fındığa olan ilginin oldukça fazla olduğunu, bu sene dünya genelinde ciddi bir durgunluk yaşandığını, başarılı bir sezonu geride bırakmak için 320 bin ton hedef belirlediklerini dile getirdi.

Hasan Osman Sabır:’’ Biz fındıkta yüzde 100 ihracatçıyız’’

Geçtiğimiz günlerde Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (KFMİB) Başkanı Hasan Osman Sabır geçtiğimiz günlerde fındık alım satım üzerine basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hasan Osman Sabır fındıkta ülke olarak yüzde 100 ihracatçı olduğumuzu ifade etti.

Hasan Osman Sabır konuşmasına  fındığı altın gibi işlediklerini, fındığın değeri kapsamında doğru ve kararlı politikalar izlediklerini dile getirerek sözlerine devam etti. Hasan Osman Sabır  aynı zamanda en tepede yakalamış olduğumuz rakamın 343 bin 500  ton olduğunu ifade etti. Bu sene dünya genelindeki durgunluğa aldırış etmeden öncelikli hedeflerinin 320 bin ton olduğunu dile getiren Hasan Osman Sabır, bu yılı 2 milyar dolar ile kapatmak istediğini de basın mensuplarına bildirdi.


 

Etiketler