MicroStrategy CEO’sundan Bitcoin ve MySpace benzetmesine tepki

MicroStrategy CEO’sundan Bitcoin ve MySpace benzetmesine tepki.

MicroStrategy CEO’sundan Bitcoin ve MySpace benzetmesine tepki

Ağustos ayından beri yapmış olduğu Bitcoin alımlarıyla öne çıkan MicroStrategy şirketinin CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’i küçümseyen yorumlardan birine tepki gösterdi.

90 binden fazla Bitcoin’i olan MicroStrategy şirketi Ağustos ayından beri dönem dönem aldığı BTC’ler ile sesini duyuruyor. Şirket CEO’su Michael Saylor ise özellikle sosyal ağlarda en büyük kripto parayı savunmasıyla tanınıyor.

Bitcoin’i ‘MySpace’e benzetti

Son dönemde 59 bin ile 50 000 dolar fiyat aralığında arasında git-gel yaşamakta olan ve altcoin’lerin ciddi bir ralli yaşamalarına ‘izin veren’ Bitcoin’in bu durgun performansı ise kısa bir süre içinde bazı küçümseyici yorumların yapılmasına sebep oldu.

Twitter’da 21 000 takipçili araştırmacı Peter Atwater, Bitcoin’i, 2000’li yılların ortalarında internet dünyasında kısa süre de olsa çok kullanılacak olan fakat daha sonra Facebook’un devreye girmesiyle adeta yok olan MySpace uygulamasına benzetti.

Michael Saylor’dan tepki

Bitcoin savunuculuğuyla bilinen Saylor ise bu tweet’i alıntılayarak şu cevabı verdi:

MySpace’in en fazla değere sahip olduğu rakam, Bitcoin’de günlük yapılan işlem değerinin yüzde 0.06’sından bile az. Bitcoin’in piyasa değeri dünya tarihindeki herhangi bir şirketten daha hızlı büyümüştür. Bitcoin’de, MySpace’in varolduğu süre boyunca ulaştığı en büyük değer kadar para, birkaç saatte trade ediliyor.

Saylor’un yorumunun altına ise, MySpace ve Bitcoin’in piyasa değerlerinin kıyaslanmadığı, konunun bu olmadığı ve Bitcoin’in adeta bir inovasyon mezarlığına dönüştüğünün gösterilmek istendiği yönünde yorumlar da geldi.

Bu tür yorumlara ise Bitcoin savunucuları, 2017’deki SegWit ve şu an için denemeleri devam etmekte olan Taproot güncellemeriyle cevap verdiler. Bilindiği üzere Taproot uygulaması Bitcoin’deki çoklu imza işlemlerini daha hesaplı, daha kişisel ve daha işlemesi kolay hale getirecek.

Etiketler