Michael Saylor, Elon Musk’a karşı çıktı: “Açıklama ironik”

Tek twitle yükselttiği BTC'yi tek twitle düşüyor!

Michael Saylor, Elon Musk’a karşı çıktı: “Açıklama ironik”

Hem kendinin hem de şirketi MicroStrategy’nin Bitcoin alımlarıyla 2020 yaz aylarından bu yana ismini sıkça duyduğumuz Michael Saylor’dan Elon Musk’un Tesla’nın Bitcoin ile araç satışını fosil yakıt sebepli durdurma kararı almasına tepki geldi. Saylor, “Zamanla fosil yakıt tüketimi eksiye düşecek, her şey düşünüldü” dedi.

Bitcoin alımlarının beraberinde yapmış olduğu açıklamalarla da daimi olarak gündemde olan MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Elon Musk açıklamasına Twitter’dan cevap verdi.

Musk’ın kararının ironik olduğunu ve Bitcoin işlemlerinde artan bir enerji kullanımı olmadığını belirten Saylor şu ifadeleri kullandı:

Yapılan açıklama ironik çünkü Bitcoin işlemi için kullanılan enerjide bir artma söz konusu değil. Enerji kripto-varlık ağını korumak için kullanılıyor ve zamanla fosil yakıt tüketimi üzerindeki etkisi eksiye düşecek. Her şey düşünüldü…

Saylor’ın konferansından sonra Bitcoin’i açıklamışlardı

Tesla’nın Bitcoin almadığı dönemde Aralık ayında Musk Twitter’da Bitcoin almamak için kendisini zor tuttuğunu belirten bir görsel paylaşmış, Saylor da bu paylaşımın altına, “Eğer hissedarlarınıza 100 milyar dolarlık bir iyilik yapmak istiyorsanız Tesla bilançonuzu dolardan BTC’ye çevirin. S&P 500’deki diğer firmalar zamanla sizi takip edecek ve yaptığınız iyilik 1 trilyon dolar olacaktır” demişti.

Ayrıca Saylor’ın 3-4 Şubat tarihinde kurumsal işletmeler için düzenlemiş olduğu Bitcoin paneline 1400 dolayında şirketten yöneticiler katılmış, bu konferanstan yalnızca 4 gün sonra Tesla, Bitcoin aldığını açıklamıştı.

Etiketler