Metaverse dünyasına hala girmediniz mi? İşte, eğlenceye açılan sanal kapı

Metaverse dünyası gündeme geldiği günden beri adından söz ettiren bir sanal dünya halini almıştır. Bu sanal dünyada konserler, filmler, eğlence parkına katılabilir ve saatlerinizi verimli geçirebilirsiniz.

Metaverse dünyasına hala girmediniz mi? İşte, eğlenceye açılan sanal kapı

Meta veri deposu, sosyal medyada ve en büyük medya manşetlerinde sıçrayan meta veri deposunun gücü hakkında haberler ve vaatlerle şu anda büyük bir trend. Metaverse, kendinizi canlı bir dijital dünyaya sokmak için artırılmış ve sanal gerçeklik gibi teknolojileri kullanabileceğiniz internetin bir sonraki evrimidir. Müzik, tema parkları, video oyunları ve filmler gibi eğlencenin nasıl sürükleyici teknolojiyi içerdiğini ve metaverse vaadini nasıl yerine getirdiğini merak ediyor musunuz?

İşte metaverse'nin eğlence dünyasını nasıl sarstığının en büyük örneklerinden bazıları.

Sanal Konserlere Katılın

Metaverse teknolojisi sayesinde en sevdiğiniz sanatçının VR konserini yakalayabilir ve aksiyonu doğrudan koltuğunuzdan izleyebilirsiniz.

Artık konserlere inanılmaz sürükleyici deneyimler ekleyen hologramlar gibi efektler oluşturmak için artırılmış ve sanal gerçekliği kullanabiliriz.

Londra'daki ABBA Voyage deneyimi, sürükleyici teknolojinin tüm konser deneyimini nasıl geliştirdiğinin harika bir örneğidir. ABBA Voyage'ın yaratıcıları, şarkılarını seslendiren grup üyelerini kaydettiler. Şarkıcılar artık yetmişlerindeler - ve sahnede daha genç görünmeleri için yapay zeka kullandılar. Artık ABBA Voyage deneyimi sırasında sahnede performans gösterebilecek hologramlar oluşturmak için ABBA grup üyelerinin AI tarafından oluşturulan sürümünü kullanıyorlar.

Bu arada Fortnite ve Roblox gibi çevrimiçi oyun platformları, Twenty One Pilots, Ariana Grande ve Travis Scott gibi sanatçıların yer aldığı kendi sanal konserlerine ev sahipliği yapıyor. Bu sanal deneyimler şimdiden milyonlarca izleyiciyi cezbetti ve muhtemelen bu metaverse performanslarından çok daha fazlasını göreceğiz.

Eğlence parkı gezileri

Metaverse eğlence

Walt Disney nümüzdeki birkaç yıl içinde metaverse'de bir tema parkı inşa etme niyetlerini açıkladı ve zaten AR ve VR ile geliştirilmiş eğlence parkı gezilerimiz var.

Universal Studios Hollywood ayrıca, kullanıcının sanal karakterler ve nesnelerle etkileşime girdiği yanılsamasını yaratmak için artırılmış gerçeklik kullanan Mario Kart temalı bir sürüşü Japonya'dan ithal edecek. Vizör benzeri gözlükler, tema parkı konuklarının sürüş sırasında gerçek zamanlı olarak dijital kreasyonlarla etkileşim kurmasını sağlayacak.

Film izlemek Metaverse ile daha eğlenceli

Hepimiz filmleri severiz, değil mi? Şimdi daha da iyi oluyorlar.

Yenilikçi yönetmenler ve yapımcılar, film izleme deneyimini daha sürükleyici hale getirmek için zaten AR ve VR kullanıyor.

Yönetmenler, izleyicilerin gerçekten aksiyonun bir parçası olduklarını hissetmelerine yardımcı olmak için 360 derecelik çekimler yapabilir. Bu, insanları dünyanın her yerindeki sanal konumlara taşımaya yardımcı olmanın ve orada bizzat bulunmanın nasıl bir şey olduğunu deneyimlemelerine yardımcı olmanın harika bir yoludur.

Metaverse

Video oyunlarında geliştirilen birçok teknoloji artık film yapımında da kullanılıyor. Gelecekte, yönetmenler AI kullanarak içeriğin anında oluşturulduğu filmler yapabilecek ve kendi seçimlerinize göre karakterler ve ayarlarla etkileşime girebileceksiniz. Kişiselleştirilmiş film içeriği sizin için özel olarak oluşturulacağından herkes tamamen benzersiz bir deneyime sahip olacak.

Birçok film aynı zamanda VR'da izlenebilen kamera arkası görüntüleri de çekiyor, böylece seti keşfedebilir ve film yapılırken neler olduğunu görebilirsiniz.