Metaverse dolandırıcılarına dikkat sahte arsa satıyorlar!

Tüm dünyayı ve Türkiye'yi heyecanlandıran yeni dünya Metaverse şimdi de dolandırıcıları ile dikkat çekmeye başladı. Arsa almak isteyen yatırımcılara sahte arsa satışı yapılıyor!

Metaverse dolandırıcılarına dikkat sahte arsa satıyorlar!

Metaverse dolandırıcılığı

Tüm dünyanın ilgisini kısa sürede üzerinde toplayan ve dev şirketlerin milyarlarca dolarlık yatırım yaptığı geleceğin dünyası Metaverse arsa satışları tüm hızıyla devam ediyor. Fakat dolandırıcıların da haksız kazanç elde etme isteği de aynı hızla devam ediyor. Tüm dünyayı parsel parsel satın alma imkanı tanıyan yeni sistemde arsa satışları son dönemde çok popüler. 

Arsa satın alma sürecini tamamlamış veya arsa satın almak isteyen kullanıcılar arasında milyonlarca Türk vatandaş da bulunuyor. Bu vatandaşları dolandırarak haksız kazanç elde etmek isteyen hırsızlar ise günden güne artış gösteriyor. 

Metaverse İstanbul, Ankara ve Türkiye'nin önemli noktalarında neredeyse tüm satışlarını gerçekleştirmiş durumda. Metaverse uzmanlarının anlattığına göre aslında daha önceden satılmış veya satışla ilgisi hiç olmayan sözde değerli parselleri daha ucuza satacağını dile getiren yüzlerce Metaverse dolandırıcısı olduğunu dile getirdi. 

Her yeni gelir kapısı ile birlikte buradan nemalanmak isteyen art niyetli insanların olması aslında sıradanlaşmış bir durum. Özellikle her şeyin dijitalleşmesi ile birlikte sanal hırsızların sayısı da ciddi oranda artış göstermiş durumda. 

Metaverse arsa satış fikrini farklı siteler üzerinden değerlendirmek isteyen yatırımcılar ucuza almak istedikleri önemli lokasyonları işaretleyip karşılık gelen miktarı ödedikten sonra sanal dünyada o bölgenin sahibi oluyor. Bu lokasyonlar ilk çıktığında 1 dolar gibi komik rakamlara satılırken şimdilerde bazı önemli yerler milyonlarca dolar fiyattan alıcı bulmaya devam ediyor.

Satış işlemlerini daha ucuza yapabileceğini iddia eden bir sürü sahte proje türeten bir sanal dolandırıcılık çetesi ucuz Metaverse arazileri başlığı altında sahte parseller satarak yatırımcıları dolandırmayı deniyor. Henüz toy bir teknoloji olmasından kaynaklı insanları kandırmak nispeten bu dönemde kolay.

Metaverse arazilerin tapusu var mı?

Gerçek hayatta olduğu gibi Meta evrende de bir satış sözleşmesi ya da sanal tapu işlemlerin tamamlandığına dair bir yazı ya da mail almanız şart! Bu raporların doğruluğunu kontrol etmeniz için satış işlemlerini tamamlayan kişilerin kimliğini bilmeniz gerekmektedir. Kimliğini bilmediğiniz satıcılara para yollamayın çünkü sizlere sanal tapu evrakı yollanmış olsa bile klon bir evrak olabilir. Bu nedenle Metaverse arsa alma konusunda karşınızdaki kişinin kimlik bilgilerini bilmeli ya da aldığınız aracı kurumun güvenilirliğini test etmelisiniz.

Dünya devleri Metaverse'de

Metaverse projelerine yatırım yapan bireysel yatırımcı şimdiden milyonları geçmişken, dev kurumlar ve ülkelerin de Metaverse evrenine milyarlarca dolar yatırım yapacağı haberleri piyasayı hareketlendirmeye devam ediyor. 

Yatırım yapan kuruluşların bilinirliğinin çok yüksek olması yatırımcı sayılarının da artışına neden oluyor. Örneğin Apple, Microsoft gibi dev şirketlerin yatırım yapması birçok bireysel ve küçük yatırımcının Metaverse evrenine yatırım yapmasında güven olgusu oluşturmasına neden oluyor. 

Etiketler