Merkezi borsalardan Bitcoin çıkışları 100.000 BTC'ye yükseldi

Analiz şirketi Glassnode, merkezi kripto borsalarından artan Bitcoin çıkışına dikkat çekiyor. Aynı zamanda, diğer bankalar kripto alanına açılan portal olacak.

Merkezi borsalardan Bitcoin çıkışları 100.000 BTC'ye yükseldi

Bitcoin, iki gün önce Mayıs ortasındaki Flash Crash'ten bu yana yüksek bir seviyeye ulaştıktan sonra, dijital değer deposu şimdi tekrar güneye gidiyor. Kripto rezerv para biriminin bir gecede neredeyse yüzde 4 kaybetti. Bu da haftalık performansı düşürür durumda bırakıyor. Doğrudan bir karşılaştırmada, BTC hâlâ yeşilde, ancak fark gözle görülür şekilde eriyor ve şu anda yüzde 3'ün biraz üzerinde. Haberin yapıldığı saat içinde, Bitcoin 38.315 dolardan işlem görüyor.

Altcoin sektörü de biraz kırmızıda. Tüm madeni paralar, piyasa değerine göre en değerli 10 kripto para birimi arasında kırmızı renkte bulunmaya devam ediyor. Kayıp aralığı yüzde 3 ila 4 arasında bir seyir izliyor.

Ancak rallinin bitme ihtimalinin düşük olduğu gerçeği, bazı kripto borsalarının kaydettiği Bitcoin çıkışlarında görülebiliyor. Örneğin, İsviçreli analiz şirketi Glassnode'dan The Week On-Chain Report, bu ay yaklaşık 100.000 Bitcoin'in donanım cüzdanlarına girdiğini belirtiyor.
 Zincir içi analist, dolaşımdaki Bitcoin'in yalnızca yüzde 13,2'sinin kripto borsalarına ait olduğunu tahmin ediyor.

Wells Fargo, müşterilerin Bitcoin'i kullanmaya başlamalarını sağlıyor

Bu arada, kripto para birimlerinin benimsenmesi devam ediyor. Sadece bir ay önce, ABD'deki bir ortaklık 650 banka için kripto para ticaretinin kilidini açtığında kripto varlıklarının kabulünün arttığını daha önce bildirmiştik. Wells Fargo şimdi aynı temel üzerinde ve müşterilerinin Bitcoin and Co. ticareti yapmalarını sağlıyor. Business Insider'a bir şirket sözcüsü onay verdi. Kuşkusuz, hizmet şu anda yalnızca varlıklı müşteriler tarafından kullanılabilir.

Etiketler