Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? MB faiz kararı takvimi 2022

Merkez Bankası yılın her ayında düzenli şekilde olağan faiz kararını açıklayacağı PPK toplantısı tarihlerini açıkladı. Türkiye ekonomisinde en çok takip edilen konulardan birisi olan ve yatırımcıların en çok sorduğu Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? 2022 yılı Merkez bankası faiz kararı takvimi...

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? MB faiz kararı takvimi 2022

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman?

Merkez Bankası'nın açıklayacağı her faiz kararı Türkiye'de büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından gerçekleştirilecek olan toplantıların tamamının tarihi şimdiden belli oldu. Yurttaşların internette en çok aradığı sorular olan Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, faiz kararı ayın kaçında, faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Gibi soruların tamamının cevabını haberimizde bulabileceksiniz.

Bu haberimizde hangi sorularınıza cevap bulabileceksiniz?

-Merkez Bankası 2022 yılı faiz karar takvimi.
- Merkez Bankası 2022 yılı Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti takvimi.
- Merkez Bankası enflasyon takvimi raporu takvimi.
- Merkez Bankası finansal istikrar raporu özeti.

Öncelikle en yakın tarihli toplantı olan Merkez Bankası Ocak ayı faiz kararı 20 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Toplantının sonucu ve faiz kararı 14:00'da açıklanacak.

Merkez Bankası 2022 yılı Faiz Kararı Takvimi

Merkez Bankası kararı yatırımcılar tarafından çok yakından takip ediliyor. Çünkü MB faiz kararı geçtiğimiz yıl doğrudan Dolar, Euro, Sterlin ve diğer tüm döviz kurlarını doğrudan etkiliyor. MB Faiz kararı, aynı zamanda Borsa İstanbul'u da doğrudan etkilediği için geniş kitleler tarafından yakın markaja alınmış durumda.

2022 Yılı Merkez Bankası Faiz Kararı Takvimi

1- Ocak Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı 20 Ocak 2022 tarihinde verilecek. Para politikası kurulu 27 Ocak'ta toplantının özetini paylaşacak. Aynı tarihte enflasyon raporu da yayınlanacak.

2- Şubat Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı 17 Şubat 2022 tarihinde verilecek. Para politikası kurulu 24 Şubat'ta toplantının özetini paylaşacak. 

3- Mart Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı 17 Mart 2022 tarihinde verilecek. Para politikası kurulu 24 Mart'ta toplantının özetini paylaşacak. 

4- Nisan Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı 14 Nisan 2022 tarihinde verilecek. Para politikası kurulu 21 Nisan'da toplantının özetini paylaşacak. Merkez Bankası, 28 Nisan'da ise ilk çeyrek enflasyon raporunu paylaşacak.

5- Mayıs Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı 26 Mayıs 2022 tarihinde verilecek. Para politikası kurulu 2 Haziran'da toplantının özetini paylaşacak. Ayrıca 27 Mayıs 2022 tarihinde Türkiye'nin finansal istikrar raporu da açıklanacak.

6- Haziran Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı 23 Haziran 2022 tarihinde verilecek. Para politikası kurulu 30 Haziran'da toplantı özetini paylaşacak. 

7- Temmuz Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı 21 Temmuz 2022 tarihinde verilecek.  Para politikası kurulu 28 Temmuz'da toplantı özetini paylaşacak.  Yine 28 Temmuz'da Türkiye'nin enflasyon raporu da paylaşılacak.

8- Ağustos Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı 18 Ağustos 2022 tarihinde verilecek. Para politikası kurulu 25 Ağustos'ta toplantı özetini paylaşacak.

9-Eylül Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı 22 Eylül 2022 tarihinde verilecek. Para politikası kurulu 29 Eylül'de toplantı özetini paylaşacak.

10- Ekim Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı 20 Ekim 2022 tarihinde verilecek. Para politikası kurulu 27 Ekim'de toplantı özetini paylaşacak.

11- Kasım Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı 24 Kasım 2022 tarihinde verilecek. Para politikası kurulu 1 Aralık'ta toplantı özetini paylaşacak. Ayrıca Merkez Bankası 25 Kasım 2022 tarihinde Türkiye'nin finansal istikrar raporunu yayınlayacak. 

12- Aralık Ayı Merkez Bankası Faiz Kararı 22 Aralık 2022 tarihinde verilecek. Para politikası kurulu 29 Aralık'ta toplantı özetini paylaşacak.

Merkez Bankasının faiz kararı ne zaman? Sorusunun yanıtı yukarıda gördüğünüz üzere her ay için belirlenmiştir. Merkez Bankası faiz kararı saat kaçta açıklanıyor? Sorusu da birçok kez karşımıza çıktı. Bu sorunun yanıtı ise resmi kanallardan alınan bilgiye göre her ay alınan faiz kararı saat 14:00'da açıklanıyor.

Etiketler