Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Enflasyon Aralıkta uçacak!

Enflasyonda yaşanan artışlar hemen herkesi olumsuz olarak etkilemektedir. Bir merkez bankası başkanı tarafından yapılan açıklama kapsamında enflasyonun Aralık ayında zirve yapacağına değinildi.

Merkez Bankası Başkanı açıkladı: Enflasyon Aralıkta uçacak!

Avrupa Merkez Bankası tarafından açıklanan 75 baz puan artırımlı faiz kararını değerlendiren Merkez Bankası Başkanı fiyatlarda artış olacağına değinirken ayrıca yıllık enflasyonun Aralık ayında zirve yapacağına değindi.

Almanya Merkez Bankası yani kısaca Bundesbank Başkanı Joachim Nagel tarafından enflasyonun yıl sonuna kadar %10’un üzerine çıkacağına değindi. Yaptığı açıklamada yüksek enflasyon, ekonomide resesyon ve Avrupa Merkez Bankasının faiz artırımıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Enflasyonun pek çok alana yayıldığına değinen Nagel:

"ECB Yönetim Konseyinin 8 Eylül'de üç temel politika faizini 75 baz puan artırma adımı açık bir işaretti ve enflasyon tablosu aynı kalırsa, daha net adımlar takip etmelidir" dedi.

Durgun bir dönem geçirebiliriz!

Enflasyon

Enflasyon sorunu tüm ülkeyi etkisi altına alacağından dolayı enflasyonu kontrol altına alırken durgun bir dönem geçirebiliriz diyen Nagel, resesyonun göz ardı edilemeyeceğine dikkatleri çekti. Nagel tarafından:

"Sonuçta, istikrarlı fiyatlar, orta vadeli, uzun vadeli büyümeye ve euro bölgesine yönelik iyi bir ekonomik görünüm için çok daha önemli. Durgun bir dönemin üstesinden gelmemiz gerekebilir. Şimdilik en azından bu durgun bir dönem gibi görünüyor ve ekonomik üretimdeki düşüş şiddetli olmayacak" denildi.