Merge yaklaştıkça Ethereum fiyatında yüzde kaç artış görüldü?

Önümüzde ki ay gerçekleşecek olan Merge için hazırlıklarını devam ettiren Ethereum (ETH) fiyatında son 24 saatte yüzde 13'ten daha fazla artış gösterildi.

Merge yaklaştıkça Ethereum fiyatında yüzde kaç artış görüldü?

Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen Ethereum Merge'ü için çalışmalar devam etmektedir. Dün açıklanan ABD 2022 enflasyon verilerinden sonra Goerli testinin gerçekleşmesi ile Ethereum fiyatında dahada yükseliş görüldü.

Ethereum

Ethereum, Goerli testini geçince fiyatında artış gözlemlendi

Ethereum'un ana ağı olan, Proof of Stake Beacon Chain ile Merge gelecek ay gerçeklenmesi düşünülmektedir. Bu süre zarfında ilk test ağı Ropsten birleşmesi Haziran ayının başlarında tamalanmasıyla başlamıştır. Temmuz ayının başında ikinci test ağı Sepolia'ya geçiş yaptı. Nihayetinde Ethereum Merge'den önceki son çalışma Goerli geride bıraktı.

Yeni güncellemelerin ve dün açıklanmış olan ABD enflasyon verilerinin getirisi artış olmak üzere Ethereum'a yansımakta. Ropsten, Sepolia ve Goerli Ethereum'a olan emniyeti yükseltirken beklenilenin altında açılanan enflasyon verileri ise yükselişi etkilemiş durumda. CoinGecko verilerine dayanarak, Ethereum (ETH) fiyatına bakılacak olursa bu olayın yaşandığı son  24 saat içerinde yüzde 13'ten fazla artış sergilediği ortadır.

Buse KAPLAN/BirBorsa          

 

                   

Etiketler