Memur ve memur emeklisine zam müjdesi! En düşük öğretmen maaşı…

Memur ve memur emeklileri Ocak ayında yapılacak olan maaş zamlarına kilitlendi. Toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı alacak olan memur ve memur emeklisine yüzde 18.83 oranında zam yapılması bekleniyor. Peki, en düşük memur maaşı ne kadar olacak? Memur emeklilerinin talebi nedir? İşte detaylar…

Memur ve memur emeklisine zam müjdesi! En düşük öğretmen maaşı…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan yıllık enflasyon oranları heyecan yaratmaya devam ediyor. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranının belirlenmesi için yıllık enflasyon verileri bekleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 17.83 oranında zam yapılması beklenirken; Emekli Sandığına bağlı memur emeklisi için zam oranı beklentisi yüzde 18.83 oldu. Ülkemizde Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kere maaşlara zam yapılıyor. Memur ve memur emeklilerinin maaşları toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon farkına göre hesaplanıyor. Bu nedenle daha yüksek zam alma hakkı tanınıyor. Temmuz ayında memur ve memur emeklilerine verilen toplu sözleşme zammı yüzde 7 olarak belirlenmişti. Ocak ayında ise toplu sözleşme zammının yüzde 8 olmasına karar verildi. Enflasyon oranlarının açıklanması ile maaşlara yapılacak zam oranı da netlik kazanacak. Ocak zammına göre en düşük memur maaşı 9 bin 109 TL olarak belirlendi. Memur emeklisi maaşları ise 7 bin 221 TL’ye yükseltildi. Emekli öğretmen maaşları ise Temmuz zammıyla birlikte 8 bin 884 TL oldu.

Memur ve memur emeklisine zam müjdesi! En düşük öğretmen maaşı… - Resim : 1
Öğretmen maaşlarına rekor zam yapılacak


TCMB tarafından yıllık enflasyon oranlarının açıklanması ile memur ve memur emeklilerine yüzde 18.83 oranında zam yapılması bekleniyor. 18.83 oranında maaş zammı yapılması halinde en yüksek maaş alacak memur grubu öğretmenler olacak. 1/4 öğretmen maaşının 14 bin 588 TL’ye yükselmesi bekleniyor. Temmuz zammıyla birlikte öğretmen maaşı 12 bin 276 TL olmuştu. Uzman doktor maaşları ise 18 bin 883 TL olarak belirlendi. Ocak zammıyla birlikte  uzman doktor maaşının 22 bin 403 TL’ye yükselmesi, profesör doktor maaşının ise 30 bin 887 TL olması bekleniyor.