Memur ve memur emeklilerinin zam görüşmeleri başlıyor

Memur ve memur emeklilerinin ekonomik ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri 2 Ağustos'ta başlıyor.

Memur ve memur emeklilerinin zam görüşmeleri başlıyor

4,2 milyon memur ve 2,2 milyon memur emeklisinin maaş ve aylıklarına 2022 ve 2023 yılında yapılacak zammın belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı 2 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

Kamudaki 700 binden fazla işçiyi içerek 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri sürerken, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde de süreç ilerleyen günlerde başlayacak.

Talepler arasında seyyanen zam ve refah payı da bulunuyor

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl beraber hareket etme kararı alan Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen görüşmeler öncesi talepler ortaklaşa belirlendi.

Konfederasyonların ortak talepleri arasında, maaş ve aylıklara oransal zammın yanında, seyyanen zam ve refah payı verilmesi, 3600 ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ile derece kademe ilerlemesinin önündeki engellerin kaldırılması gibi maddeler bulunuyor.

Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen ortak taleplerini 26 Temmuz tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunacak.

Anlaşma sağlanamazsa kararı Hakem Kurulu verecek

Yasal olarak ağustos ayında sonuçlanması gereken sözleşme süreci, 2 Ağustos'ta Bakanlığın ev sahipliğinde yapılacak ilk toplantıyla resmen başlayacak. Sözleşmenin genelinde ve hizmet kollarında talep edilen maddelerin görüşülmesiyle ilerleyecek müzakere takvimi, ağustos ayının üçüncü haftasında son bulacak.

Taraflar bu süreye kadar anlaşma sağlayamazsa Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak. 11 kişinden oluşa Hakem Kurulu, sözleşmeye ilişkin nihai kararı verecek.

Etiketler