Mastercard: CipherTrace'in satın alınmasıyla kripto stratejisi

Kripto para işlem takip şirketi CipherTrace, kredi kartı sağlayıcısı Mastercard tarafından satın alındı. Bu nedenle kripto kursuna devam edilecektir.

Mastercard: CipherTrace'in satın alınmasıyla kripto stratejisi

Kredi kartı sağlayıcısı Mastercard, kripto para izleme şirketi CipherTrace'i satın aldığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan bir basın açıklamasına göre, satın almanın amacı, ortaya çıkan dijital varlık ekosistemi için “ek şeffaflık ve destek” sağlamak. CipherTrace kara para aklama, adli tıp ve blok zinciri tehdit istihbarat çözümlerinde uzmanlaşmıştır. Ayrıca, kripto işlemlerinin izlenmesini ve anonimleştirilmesini sağlayan bir analitik platformuna sahiptir. 

Mastercard zaten CBDC ve stablecoin'leri test ediyor

Anlaşma, Mastercard'ın her iki şirketin teknolojisini, yapay zekasını ve siber yeteneklerini birleştirmesini sağlıyor. Müşteriler, güvenli olmayan işlemlere karşı daha fazla koruma sundukları için çözümlerden de faydalanmalıdır. Sonuç olarak, işbirliği sanal varlıklara olan güveni güçlendirecek. 

Dolayısıyla devralma, Mastercard'ın kripto dostu stratejisine çok uygun görünüyor. Kredi kartı şirketi tarafından yapılan bir dizi sektör yatırımını takip ediyor. Bunlar, örneğin kripto kartlarının geliştirilmesi için Uphold, Gemini ve BitPay ile ortaklıkları içerir. Merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) test etmek ve desteklemek için yeni platformların oluşturulması ve seçilen sabit paraların desteklenmesi de bu konseptin bir parçasıdır. 

Etiketler